30 mei 2024

Zo creëer je de beste glamping-outfit

Wat trek je aan voor een luxueuze kampeerervaring die zowel praktisch als stijlvol is? Of je nu van plan bent om te ontspannen bij je luxe tent of de omgeving te verkennen, hier zijn enkele tips voor het samenstellen van de ideale glamping-outfit.

1. Begin met de basis

De sleutel tot een geslaagde glamping-outfit is het vinden van kleding die comfortabel, functioneel en modieus is. Begin met een basislaag van ademende materialen zoals katoen of bamboe die prettig aanvoelen op de huid en goed vocht afvoeren. Ook goede broek met een relaxte pasvorm of een legging is belangrijk. Kies voor een model met stretch voor extra comfort tijdens het bewegen. Voeg een lichte top toe voor de warmere uren en een warme trui of vest voor de koelere avonden.

2. Kies slimme buitenlagen

Aangezien het weer buiten snel kan omslaan, zijn buitenlagen heel handig. Een waterdichte, ademende jas is een must-have om je tegen regen te beschermen zonder dat je oververhit raakt. Voor extra stijlpunten kun je kijken naar modieuze en toch functionele kleding van merken zoals Isabel Marant. Deze staan bekend om hun chique uitstraling. Daarnaast combineert hun kleding functionaliteit met flair wat perfect is voor de glamoureuze campingliefhebber.

3. Schoenen voor elke gelegenheid

Schoenen kunnen je glamping-ervaring maken of breken. Kies voor comfortabele, duurzame schoenen die geschikt zijn voor zowel wandelen als ontspannen rond de tent. Waterdichte wandelschoenen of stevige sandalen zijn ideaal voor activiteiten buitenshuis, terwijl een paar modieuze, comfortabele flats of loafers perfect zijn voor een relaxte avond onder de sterren. Zorg ervoor dat je schoenen kiest die goed passen en steun bieden, ongeacht de activiteit.

4. Accessoires 

Accessoires kunnen een praktische rol spelen tijdens het glampen. Een brede, stijlvolle hoed kan je niet alleen beschermen tegen de zon maar ook modieus zijn. Denk ook aan een kwalitatieve zonnebril en een duurzame, waterdichte rugzak om al je benodigdheden mee te nemen. Een sjaal of pashmina kan veelzijdig gebruikt worden als extra laagje voor de koelere momenten.

5. Duurzaamheid en stijl

Bij het samenstellen van je glamping-outfit is het belangrijk om niet alleen te denken aan comfort en stijl, maar ook aan de impact van je kledingkeuzes op de omgeving. Kies, waar mogelijk, voor kledingstukken die gemaakt zijn van duurzame materialen. Merken die zich inzetten voor milieubewuste productieprocessen bieden vaak kleding die niet alleen chic en comfortabel is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.