16 september 2018

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeer ervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Het voorwerk is dan al gedaan en zo kun jij 100% van je vakantie genieten. Vandaag nemen we je mee met ons bezoek aan Camping Camofelice aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore, een camping met alle luxe faciliteiten die je je maar kunt wensen én fantastische glamping accommodaties.

Wie, wat, waar?

De 5 sterren familiecamping bevindt zich in Tenero, vlakbij het mooie Zwitserse plaatsje Locarno. De ruim opgezette camping zit pal aan het Lago Maggiore met een fijn strandje, wat deze glamping locatie vrij uniek maakt. Bij aankomst werden we al meteen verrast door de vriendelijkheid van de medewerkers en de schoonheid van de camping.

Campofelice heeft werkelijk alle faciliteiten die je zoekt in een camping, zoals een spiksplinternieuw  zwembad en wellness, tal van sportgelegenheden, een aantal strandbarretjes en een restaurant, een haventje voor je eigen boot, genoeg speeltuintjes én een privé-strand met aquapark. Je zult je hier niet snel vervelen! Met haar veelzijdige animatieprogramma en activiteiten is dit zowel voor kinderen als voor volwassenen een droomcamping. Ondanks al deze faciliteiten en de grootte voelt de camping toch verrassend rustig aan. Misschien kwam dit omdat wij hier aan het einde van het hoogseizoen waren. Hoewel de camping aardig vol zat, merkte je hier weinig van. Af en toe hoor je een helikopter of een zweefvliegtuig wegvliegen, maar dat is eerder leuk om te kijken dan dat je hier last van hebt.

Onze kampeerervaring  

Omdat wij vrij laat waren met boeken, waren de igloo tubes en het chalet helaas al vol. Wij verbleven in het appartement naast het chalet wat een prima optie was. De locatie van dit appartement en het chalet is ideaal: je zit midden op de camping met een afstand van minder dan vijf minuten lopen op het strandje, de haven, de bar, de receptie en het zwembad. 

De glamping accommodaties op Campofelice zijn zeer uniek, zo heeft de camping vijf mooie “igloo tubes” aan de rand van de camping, vlakbij het zwembad en heeft het luxe chalet een prachtig uitzicht op het Lago Maggiore. Beide accommodaties zijn geschikt voor vier tot vijf personen, zijn eco-vriendelijk en beschik je over eigen sanitair. Vanaf het terras hier kun je heerlijk genieten van de buitenlucht op de comfortabele buitenmeubels.

Omgeving

Waar wij al helemaal verrast over waren, is de schoonheid van de regio. De camping zit pal aan het Lago Maggiore. Door het uitzicht op het meer en haar mooie bergplaatsjes wordt je hier automatisch naartoe getrokken. De eerste dag besloten we meteen het meer te verkennen door middel van de Lago Maggiore Express. Dit is een boot- en treintocht in één. Vanuit Locarno neem je voor nog geen veertig frank de trein naar een bergplaatsje in de buurt wat alleen al waanzinnig mooi is. Vervolgens reis je vanaf hier met de trein naar het prachtige Stresa, van waaruit je de boot pakt naar één van de Borromeo eilanden: een must-see als je hier verblijft. Ook de dagen erna hebben we genoeg van de steden gezien (het stikt er van de mooie plaatsjes). Ben je in de mogelijkheid om een fiets mee te nemen? Doe het! Wij hebben prachtige fietstochten gemaakt de bergen in. Vanuit de camping wordt er ook genoeg georganiseerd, zoals suptochten, kano’s en bootjes die je kunt huren, maar ook yogalessen en muziekavonden.

Ons oordeel

Glamping is upcoming in Zwitserland. En camping Campofelice speelt hier goed op in: ze zijn druk bezig met vernieuwingen: het nieuwe zwembad, mooie mobile homes en de meest unieke glamping accommodaties. Ben je op zoek naar een unieke accommodatie in een prachtige regio niet ver van huis? Dan is camping Campofelice jouw bestemming. De 5 sterren familiecamping heeft alle faciliteiten die je nodig hebt en beschikt over een relaxte, rustige sfeer. Samen met de schoonheid van de omgeving van Lago Maggiore is dit de ideale uitvalsbasis om van alles in en rondom het meer te ontdekken. Zowel gezinnen met jonge kinderen, oudere kinderen of geen kinderen kunnen hier hun hart ophalen.

Wat kost een verblijf?

Een igloo tube voor 4 personen is te huren vanaf €153 voor een week verblijf. De Chalet voor maximaal 5 personen kost €171 voor een week verblijf.

Ook zin in een glamping vakantie bij Lago Maggiore op camping Campofelice? Wij bevelen deze camping met een gerust hart aan. Klik hier voor meer informatie.