28 augustus 2020

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar de Wellness Lodge van Recreatielandgoed de IJsvogel!

Wie wat waar?

Recreatielandgoed de IJsvogel is een vakantiepark in Voorthuizen, Gelderland. Je kunt hier vakantieverblijven huren en kopen. Er staan veel verschillende soorten accommodaties, van koophuisjes tot ingerichte safaritenten; er is voor ieder wat wils. Deze glamping bij de Veluwe is een fijne keuze voor een vakantie in de Nederlandse natuur!

Onze ervaring

Terwijl we richting de IJsvogel rijden wordt het landschap steeds groener, dit vakantiepark ligt in Voorthuizen vlakbij de Veluwe. Eenmaal aangekomen checken we in bij de receptie waar we de sleutel krijgen van de Wellness Lodge en een lekkere cake van de lokale bakker.

De Wellness Lodge ligt op een apart gedeelte van het vakantiepark, op een mooi open stuk met grasvelden. Binnenkort komen hier nog een aantal Wellness Lodges en andere accommodaties bij. Het is een ideale locatie voor Glamping in Gelderland.

Eenmaal aangekomen bij de lodge kunnen we niet wachten om hem van binnen te bekijken! Buiten zien we al een gezellig zitje en twee fijne lounge stoelen staan.

We steken de sleutel in de grote openslaande glazen deuren en lopen naar binnen. Hij is spiksplinternieuw, knus ingericht en je hebt alles wat je nodig hebt: een gezellige zithoek, een volledige keuken met combimagnetron en zelfs een vaatwasser!

Vanuit het woongedeelte kijk je uit over het terras en het park. Als we verder doorlopen vinden we achterin de lodge een heuse mini-spa. Er staat een heerlijk tweepersoonsbed, een groot bad, een douche met infrarood en een ruime sauna. Er liggen handdoeken en badjassen voor ons klaar om te genieten van deze fijne wellness faciliteiten!

Voordat we de sauna induiken besluiten we om eerst nog een bezoekje te brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe om op de bekende Witte Fietsen door de natuur te fietsen. De ingang van het park bij Otterlo is ongeveer 15 minuten rijden van de IJsvogel.

We fietsen door de bossen, de open vlaktes en op sommige stukjes staat er wat paarse heide vol in bloei. Het is heerlijk om even echt in de natuur te zijn, tussen het fietsen door kun je verschillende stops maken. Zo spotten we een groepje herten vanuit een uitkijkhut, maken we een korte stop bij het Kröller-Müller Museum en drinken we wat bij het Parkrestaurant. Het museum was helaas dicht (op maandagen), maar anders is dit echt een aanrader!

Als we weer terugkomen op het park, halen we frietjes die we opeten op het terras bij de Wellness Lodge. Het is nog lekker weer zodat we fijn buiten kunnen zitten. Na het eten besluiten we om de sauna aan te zetten en om te ontspannen met alle wellness faciliteiten in het huisje. We trekken de badjassen aan en wachten tot de sauna opgewarmd is.

Het is heerlijk om echt even te ontspannen in de sauna, en wat een luxe om dit helemaal voor onszelf te hebben. Ook liggen er stenen in de sauna zodat je het er vochtiger kunt maken. Na de sauna maken we nog gebruik van de lekker warme infrarood douche en daarna koelen we in de dikke badjassen buiten af op de loungestoelen. Het fijne aan alle wellnessfaciliteiten is dat je erna heerlijk ontspannen kunt gaan slapen!

Ons oordeel

Deze Wellness Lodge is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie op de Veluwe. Vanuit je luxe huisje ben je zo in de natuur om de bossen, open vlaktes en de heide te bewonderen. Het is echt een aanrader om lekker te gaan wandelen of fietsen door de Veluwe.

De Wellness Lodge kunnen we ook zeker aanraden, het is heerlijk om na een dagje in de natuur thuis te komen in de lodge, om vervolgens gebruik te maken van de fijne wellnessfaciliteiten. En het is nog luxer dat je deze faciliteiten helemaal voor je alleen hebt. Een ideale combinatie van wellness & natuur!

Wat kost een verblijf?

Een nachtje slapen in de Wellness Lodge boek je vanaf €253, of een weekend (vrijdag-maandag) vanaf €467.

Ook zin om hier te overnachten? Reserveer je verblijf via Glampings.com.

Benieuwd naar meer bijzondere overnachtingen in Nederland? Of naar glamping in Gelderland? Ontdek ons grote aanbod voor luxe kamperen in Nederland!