23 september 2021

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeer ervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Onlangs mochten we een nachtje verblijven op de prachtige Buitenplaats Beekhuizen, een glamping in de natuur aan de Veluwerand. Hier genoten we in een luxe Forest Cabin met uitzicht op het bos! Lees verder voor onze glamping ervaring bij Buitenplaats Beekhuizen.

Wie, wat, waar?

Buitenplaats Beekhuizen ligt op een uniek stukje van het Nationaal park Veluwezoom (de Posbank) tussen de glooiende heuvels en dichtbegroeide bossen vlakbij Arnhem. Deze glamping midden is het bos is dé plek voor natuurliefhebbers en luxe kampeerders. Jouw accommodatie staat hier compleet verzorgd voor je aan zodat jij het omliggende bos kan ontdekken.
Er is een restaurant (WOODZ) met een overdekt en verwarmd terras waar je een hapje en een drankje kunt doen. Je kunt er een hottub reserveren middenin de natuur, je kunt gebruik maken van de broodjesservice (elke dag), ontbijtservice (weekend) en er zijn leuke opties voor een dagje uit.

Tested by Glampings - Forest Cabins Buitenplaats Beekhuizen

Onze ervaring bij Buitenplaats Beekhuizen

Voordat we onze bestemming bereiken rijden we door kronkelende boswegen, het is er prachtig. Alles is bruin gekleurd, er liggen veel blaadjes op de grond maar er zitten er ook nog wat aan de bomen. Écht herfst! Na een mooi stukje door het bos komen we aan bij de ingang van Buitenplaats Beekhuizen. We parkeren de auto en zien meteen het glamping gedeelte liggen.

Samen checken we in bij de receptie, hier krijgen we de sleutel van onze accommodatie, een lamp voor in het donker en een folder met leuke informatie over de omgeving. Alle mogelijkheden en leuke tips worden meteen met ons doorgenomen, leuk! In de folder staan verschillende wandelroutes en leuke opties voor een dagje uit. We besluiten om nog niets vast te zetten en eerst onze accommodatie en het terrein te verkennen.

Tested by Glampings - Forest Cabins Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen ziet er prachtig uit in dit seizoen, alle warme kleuren en de bosrijke omgeving dragen helemaal bij aan de sfeer van de herfst. Wandelend over de buitenplaats komen we verschillende safaritenten en pods tegen. We zien leuke speelmogelijkheden voor kinderen en een hottub tussen de dennenbomen. Daarna komen we aan bij onze slaapplek voor de nacht: de Forest Cabins.
Er staan een aantal Forest Cabins bij elkaar in een zijtak van de buitenplaats. Onze cabin is de eerste in de rij en de accommodatie kijkt uit over een stukje bos van het terrein. Door de vele grote ramen kijk je zo makkelijk het bos in.

Tested by Glampings - Forest Cabin Buitenplaats Beekhuizen

Bij binnenkomst worden aangenaam verrast: de Forest Cabin is prachtig ingericht en het interieur en het design matched perfect met de buitenplaats. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen, veel hout en veel groen, bruin en beige. Rechts vinden we een gezellige zithoek met een bank, stoel en een schommelstoel. In het midden van de cabin staat een ronde eettafel en links is de keuken. Deze beschikt over een Dolce Gusto koffiezetapparaat, een kookplaat, een oven/magnetron, allerlei keukenbenodigdheden én een vaatwasser. Heerlijk dat we deze avond geen afwas hoeven doen.

Verder beschikt de cabin over een luxe badkamer en twee slaapkamers. De badkamer is uitgerust met een inloopdouche, wastafel en toilet. De slaapkamers beschikken beide over een luxe tweepersoons boxspring. Elke kamer heeft een eigen temperatuurregeling, wat ideaal is voor koudere nachten.

Tested by Glampings - Forest Cabins Buitenplaats Beekhuizen

Tested by Glampings - Forest Cabins Buitenplaats Beekhuizen

Na het settelen in de cabin hebben we lekker rondgelopen op de buitenplaats, we maakten mooie herfstfoto’s en wandelden door de natuurrijke omgeving. De rust en sfeer die op de buitenplaats hangt zorgt ervoor dat je meteen onthaast en de mooie uitzichten tot je neemt.  Na een uur of twee werd het donker en trokken we ons terug in de Forest Cabin. Tijd om te koken en weer warm te worden. De cabin is een fijne plek om te onthaasten midden in de natuur en je kunt hier goed verblijven in de herfst en in de winter. ‘s Avonds zaten we gezellig aan de eettafel en later rustig in de knusse zithoek voordat we gingen slapen.

Tested by Glampings - Forest Cabins Buitenplaats Beekhuizen

Tested by Glampings - Forest Cabins Buitenplaats Beekhuizen

Na een heerlijke nacht slapen, het bed was erg fijn en het is er ‘s nachts lekker donker en stil, werden we vroeg wakker zodat we de ochtend tijd hadden om de omgeving wat meer te verkennen. Na een zelfgemaakt ontbijtje en een kop koffie checkten we uit bij de receptie. De auto lieten we nog even staan bij de buitenplaats: we  wilden heel graag wandelen in het bos!
Rondom Buitenplaats Beekhuizen kun je prachtig wandelen en deze glamping in gelderland  is een perfecte uitvalsbasis voor lange of korte tochten door de natuur. We liepen door het goudbruine bos, langs verschillende beekjes en we kwamen een stukje water tegen met een mooie uitzicht. Wil je deze herfst nog een keer wandelen of glampen? Dan raden we zeker Buitenplaats  Beekhuizen aan met haar mooie herfstplaatjes.

Ons oordeel

De nieuwe Forest Cabins zijn op en top luxe en toch ervaar je duidelijk het  buitenleven, midden in het bos. Het is een heerlijke combinatie van luxe faciliteiten, een mooi, natuurlijk design en genieten van de natuur. Alle accommodaties van Buitenplaats Beekhuizen zijn bijzonder en spelen in op dat echte ‘outdoor’ gevoel, maar in de Forest Cabins heb je nét even dat beetje extra luxe en je beschikt over fijne faciliteiten en opties. Buitenleven met een gouden randje!

Wat kost een verblijf?

De vanaf prijs (laagseizoen) gebaseerd op de Forest Cabin (geschikt voor max. 4 personen) € 138,- per nacht.

Benieuwd naar deze Forest Cabins of wil je er meteen een boeken?

Ontdek en lees meer over Buitenplaats Beekhuizen via: https://glampings.nl/forest-cabins-beekhuizen