09 juli 2018

We ❤️ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Vakantiepark de Fruithof in Drenthe.

Wie, wat, waar?
We mogen dit weekend een safaritent van Villatent testen op Vakantiepark de Fruithof. Het park ligt in Klijndijk, in de buurt van Emmen. Deze vijfsterren familiecamping verhuurt zowel kampeerplaatsen als huisjes en safaritenten. Het park heeft alle faciliteiten die je op een familiecamping zou wensen: een zwemplas met speeltuin, een overdekt zwembad (waar bij mooi weer het dak open gaat), een binnenspeeltuin, sportvelden, een kampwinkel, een snackbar en een restaurant. Het animatieteam organiseert allerlei activiteiten, van knutselen tot theater en sport. Blijf je wat langer dan een weekend, dan is het handig om te weten dat er een wasserette is.

De safaritent heeft 2 slaapkamers: 1 kamer met een tweepersoonsbed en 1 kamer met 2 stapelbedden. Er is een badkamer met toilet en douche. De keuken is voorzien van een vierpits gasstel, koelkast met vriesvak (ja, ijsjes!) en, heel fijn voor de ouders, een Nespresso apparaat. Verder is er een ruime hoekbank en veel kastruimte. Op de veranda staat een grote eettafel met 2 banken. Ook kun je er lekker zitten op een van de 2 fauteuils. Er staat een handige gasbarbecue klaar en voor het ultieme chill gevoel is er naast de tent een hangmat.

Vakantiepark de Fruithof

Glampings Vakantiepark de FruithofOnze kampeerervaring
We komen aan op vrijdagmiddag, met ons gezin met 3 jonge kinderen (1, 3 en 5 jaar oud). Het inchecken gaat vlot. Bij de safaritent aangekomen, gaan de twee oudste kinderen direct op onderzoek uit. Wauw, wat ziet het er allemaal gaaf uit. We zijn moe en hongerig van de reis, dus de keuze voor onze avondmaaltijd is snel gemaakt: patatjes! Het is heerlijk zomerweer en we genieten van onze snacks aan de grote tafel op de veranda.

Na het eten is het eigenlijk al bedtijd voor de kinderen, maar we kunnen het niet laten om nog even bij de zwemplas te gaan kijken. Wat een kinderparadijs: een watervlot, een airtrampoline, allerlei speeltoestellen en heel veel zand. Dat wordt toch nog maar even douchen voor het slapengaan. Als de kinderen eenmaal in bed liggen, installeren we ons op de veranda, met een Nespresso en een boek. Dat is lang geleden. Gek dat je daar thuis toch minder vaak aan toekomt. Hier is het zo vanzelfsprekend en kom je direct tot rust.

De volgende dag ontbijten we buiten met een vers croissantje uit de kampwinkel. We besteden de ochtend bij de zwemvijver en de middag in het zwembad. Wat een heerlijke dag. De kinderen hebben de grootste lol. Het leuke van een camping is dat er altijd andere kinderen zijn om mee te spelen. In dit geval hebben we helemaal geluk: ons buurjongetje is ongeveer even oud als onze zoon en ze kunnen het goed vinden samen. We genieten er enorm van om onze kinderen zo te zien spelen, van vroeg tot laat zijn ze buiten. Het doet me denken aan de eindeloze zomerdagen op de camping uit mijn eigen kindertijd.

Het is super handig om onze kinderen ’s avonds in onze eigen tent onder de douche te kunnen zetten. En zelf na het douchen neerploffen op een heerlijk bed, met wit bedlinnen: wat een luxe.

Op zondag wordt er weer enthousiast gespeeld op het gras bij de tent en in het zwembad. Ik maak voor de lunch een lekkere pasta. Met een keuken tot je beschikking, kun je lekker kokkerellen als je er zin in hebt. En het heeft ook een praktische reden, we vertrekken eind van de middag en nemen wat boterhammen mee voor onderweg. Eigenlijk willen we nog helemaal niet weg. Tot op het allerlaatste moment spelen de kinderen nog met onze buurjongen, maar dan is het echt tijd om te gaan. Gezellig worden we uitgezwaaid door de buren, die nog een nachtje langer blijven.Vakantiepark de Fruithof speeltuin

Vakantiepark De Fruithof zwembad

Vakantiepark De Fruithof kinderen

Ons oordeel
Vakantiepark de Fruithof is een heel net park, alles is goed en mooi aangelegd. Het park is verdeeld in allemaal velden die vaak een eigen speeltuintje hebben. Tussen de plekken staan vrij hoge heggen en er is overal veel ruimte en groen.

De medewerkers zijn vriendelijk en bieden een goede service. Zoals op zondag, wanneer ik even naar de receptie loop om te melden dat we geen warm water meer hebben. Waarschijnlijk door een lege gasfles. Met de kinderen eet ik een ijsje op de terugweg en als we bij de tent aankomen, blijkt de gasfles al weer verwisseld te zijn. Net zo snel zijn ze als ik maandag bel dat we de lievelingsknuffel van mijn dochter vergeten zijn. De volgende dag wordt hij al door de postbode thuisgebracht. Super.

In de safaritent van Villatent is alles goed voor elkaar. We hebben inmiddels een aantal glamping tenten mogen testen en wat me hier opvalt is dat er veel kastruimte is. Dat is erg handig als je wat langer blijft. Verder is alles aanwezig wat je nodig hebt. Het Nespresso apparaat, de BBQ en de hangmat dragen bij aan het extra luxe relaxen.

Als het echt slecht weer is, zou je binnen een eettafel kunnen missen. Maar dan moet het wel zo slecht weer zijn dat je op de overdekte veranda ook natregent. En is het dan zo erg om met een bordje op schoot binnen te eten? Ik vermoed dat de meeste kinderen het alleen maar extra gezellig vinden.

De Fruithof is echt een familiepark, geschikt voor jonge en oudere kinderen. Vooral voor kinderen in de basisschool leeftijd is er veel te doen. Het is ook erg leuk om met een paar gezinnen samen te gaan. 

Wij hebben ons tijdens het weekend prima vermaakt op het park, maar wil je een uitstapje maken dan is er genoeg te doen in de omgeving. Zoals Wildlands Adventure Zoo (6 km), Kabouterland (6 km) en Plopsaland (24 km). De omgeving is ook prachtig, met de Saksische boerderijen en meerdere natuurparken.

Vakantiepark De Fruithof BBQ

Villatent Vakantiepark De FruithofWat kost een verblijf?
Een safaritent met sanitair voor 6 personen is te huren vanaf € 138,- voor een weekend. Handig is dat je zelf een aankomst- en vertrekdag kunt kiezen en dus niet vastzit aan wisseldagen.

Ook zin in een glamping vakantie in Drenthe bij Vakantiepark de Fruithof?
We kunnen het je met een gerust hart aanbevelen. Kijk hier voor meer informatie. Villatent heeft nog veel meer locaties in Nederland, Frankrijk en Italië. Dus als je juist wat verder weg wilt, neem dan zeker even een kijkje op de overzichtspagina van de Villatent Glamping locaties.

Bekijk hieronder onze videoimpressie van ons verblijf op Vakantiepark De Fruithof in een Villatent safaritent. 

Villatent Vakantiepark De Fruithof from Glampings on Vimeo.