23 juli 2020

Glamping in Spanje is de zomervakantie tip. Spanje heeft meer dan alleen zon en strand: dat bewijst zeker de Noord-Spaanse regio Catalonië. Glamping vlakbij historisch Tarragona aan de Costa Dorada of de natuur in aan de wilde Costa Brava. En natuurlijk geniet je op je vakantieadres van het leuks dat de camping te bieden heeft.

Glamping aan de Costa Dorada

Voor je zomervakantie in Spanje zit je goed aan de Catalaanse Costa Dorada. Vanaf je luxe stacaravan, sta je in een paar passen op het strand. Terwijl de kinderen plonzen in het waterpark of spelletjes doen met het animatieteam ontspan je zelf met een boek op je ligbed bij het zwembad. En is het tijd voor een dagje uit? Dan ligt historisch Tarragona om de hoek. Hie bekijk je het Romeinse Amfitheater en de Sint Thekla kathedraal uit 1194. De kronkelige straten in het oude centrum zijn ook de plek voor tapas of een ijsje op het terras.

Costa Brava: zonnige zomervakantie in Spanje

Letterlijk vertaald betekent Costa Brava ‘ruige kust’. Naast rotsachtige baaien met zandstranden vind je er uitgestrekte natuurgebieden. Wat is er nu leuker om van je Glamping zomervakantie in Spanje een ontdekkingstocht te maken? Vanuit je ingerichte glampingtent wandel je hier uren door de bossen. Of je blijft fijn op de camping. Met zoveel sport en spel hoef je je niet te vervelen. En heb je geen zin om zelf te koken? Dan schuif je aan in het restaurant of is het tijd voor frietjes van de snack. Tip: voor een stranddag gooit je je handdoek uit aan het Playa Fonda in Fornells.

Barcelona, stad maar met het strand bij de hand

Barcelona, de stad van Gaudi’s Sagrada Familia en het middeleeuwse Barrio Gotico. Ook dat ontdek je vanaf je Glamour camping. Met ten noorden en zuiden van de stad uitgestrekte stranden, is de Costa Barcelona ook onze tip voor je zomervakantie in Spanje. Zo combineer je stadsbezoek, shoppen en tapasbars met een verfrissende duik aan zee.