Accommodatie aanmelden
+1 Foto's

Glamping 't Buitenland - Finse Kota

Alphen, Nederland

Vanaf prijs per nacht ? 78,-
Bekijk website

Deel op social media

Uitgebreide omschrijving

Altijd al gedroomd van een bijzondere vakantie in Lapland? Om de authentieke Finse sfeer te proeven hoef je nu niet ver van huis. ’t Buitenland is een glamping in Brabant, op de grens van de dorpjes Riel en Alphen, waar je kunt kamperen in een echte Finse Kota. Een kota doet denken aan een tipi, maar is gemaakt van grenenhout. Deze houten hut werd gebruikt door de Sami, het nomadenvolk van noord-Lapland. Naast de twee kota’s staat ook een ‘houtkeet’ – een gezellige slaapwagen. De kota’s en houtkeet kunnen los worden geboekt, of samen als ‘Fins dorpje’ voor een grotere groep. Er zijn dan slaapplaatsen voor 12 personen in de hutten en op het veldje is ook nog genoeg plek voor tenten of campers.

De gezellige en knusse kota’s bieden plek aan maximaal vier personen, ideaal voor een vakantie met z’n tweeën of met de kinderen. Door zijn goede isolatie kun je het gehele jaar door glamperen in de hut. De kota’s zijn voorzien van een gezellig houtkacheltje en ingericht met een tweepersoonsbed en een twijfelaar. Er is een klein keukenblokje met een koelkastje, en is natuurlijk voorzien van het nodige servies en bestek.

Kota Hirvi (Eland) heeft beneden een tweepersoonsbed dat ook weg te klappen is tot een zitbank. De twijfelaar is te vinden op een super knusse vide. Kota Karhu (Bruine Beer) is verdeeld met een scheidingswand van kaasplanken, waarachter het tweepersoonsbed staat. In de zitruimte bij de kachel kun je het bankje uitklappen tot een twijfelaar. De Houtkeet heeft een bankje dat uitklapt tot een tweepersoonsbed, een stapelbed voor de kinderen en natuurlijk ook een fijn houtkacheltje. Een basic keukentje vind je in het kleine keetje dat erbij hoort.

Buiten is er een picknicktafel waar je van de zon en het wijds uitzicht geniet. Ook is er een gezamenlijke kampvuurplek bij de hutten. De sanitaire voorzieningen bevinden zich bij de boerderij op 200 meter lopen, en ook een waterpunt ligt dichtbij. De kota in Brabant ligt op het terrein van een boerderijcamping, vlakbij natuurgebieden De Regte Heide en de Chaamse bossen.

Deze glamping in Nederland is ook ideaal gelegen voor tal van leuke uitstapjes. Riel ligt bijvoorbeeld ten zuiden van Tilburg en op korte afstand van Breda, plekken waar je leuk kunt winkelen. Safaripark Beekse Bergen ligt op minder dan 10 kilometer, en de Efteling in Kaatsheuvel op zo’n 15 kilometer afstand. Bij Doeboerderij De Vergulde Hand kun je overigens tal van leuke workshops volgen zoals ijzer smeden en hout bewerken.

Prijs per nacht is €78,- voor een nacht met 2 personen en €138,- voor een weekend. De kota's worden per weekend verhuurd. Van zondag tot vrijdag zijn losse nachten wel mogelijk. Groepen kunnen contact opnemen voor een prijs voor het Finse Dorpje op basis van de groepsgrootte.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen
Wat is mijn reistijd?
Routebeschrijving

Meer unieke accommodaties in deze regio