Accommodatie aanmelden

Refugio Marnes - Agriturismo Spanje

Benissa, Spanje

  • Huisdieren welkom
  • Privé sanitair
  • Buitenzwembad
  • Fietsverhuur
  • Wifi (gratis)
  • Design inrichting
  • Eco-friendly
  • Kleinschalig park
Vanaf prijs per nacht ? 110,-
Bekijk website

Deel op social media

Uitgebreide omschrijving

Bij Agriturismo Refugio Marnes kun je verblijven in een "Jaima"; dit is een luxe en stijlvolle Bedoeïenen feesttent die is ingericht voor een comfortabele en een 'anders als anders´ glamping vakantie. Geniet tijdens je vakantie comfortabel en verantwoord van de natuur. 

De lodgetent van Agriturismo Refugio Marnes

De La Jaima lodgetent is een open ruimte van 10 bij 5 meter en maar liefst 5 meter hoog. Hierdoor blijft het relatief koel. De tent is voorzien van een badkamer en complete keuken. Het is daarmee een ideale glamping accommodatie voor 2 personen. Je beschikt over een riante plek met veel privacy en 20 hectare grond waar je kunt uitrusten en ongestoord van de rust genieten. 's Ochtends plons je zo uit je bed het zwembad in.

De faciliteiten van Agriturismo Refugio Marnes

Bij deze prachtige en landelijke plek staat milieuvriendelijkheid voorop: de elektriciteit wordt volledig via zonne-energie opgewekt en zonder dat de gasten het merken doen de eigenaren veel aan zuivering & hergebruik van water. Daarnaast voorkomen ze zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Met deze inspanningen heeft Refugio Marnes in 2015 het duits eco keurmerk voor toerisme ´der blauwe Schwalbe´ verkregen. Tijdens je verblijf bij agriturismo Spanje Refugio Marnes kun je vrij gebruik maken van het heerlijke zwembad. Dit smaragd groen betegelde zwembad is zo aangelegd dat het zoveel mogelijk opgaat in haar mediterrane omgeving. 

De omgeving van Benissa, Alicante 

Refugio Marnes ligt in de provincie Alicante aan de Costa Blanca, in de Sierra de Bernia. Binnen een uur ben je in Alicante en ook het culturele Valencia ligt in tegenovergestelde richting op iets meer dan een uur rijden. De directe omgeving van Refugio Marnes leent zich uitstekend voor een actieve vakantie in Spanje, een lekkere wandeling maar ook voor het serieuzere werk, bergwandelen, ‘hiken’ of het steeds populairder wordende Nordic Walking. De ‘Sierra de Bernia’ is een kleine bergketen die zich landinwaarts uitstrekt tot 20 km in het binnenland van de Costa Blanca. Direct vanuit La Jaima kun je erop uit! Naast fietsen, duiken en wandelen is de klimsport een populaire bezigheid in deze regio. Door de vele klimwanden is het een paradijs voor de klimsporters. Verder zijn de prachtige stranden van de Costa Blanca met haar dorpen zoals Altea, Javea en Moraira meer dan een bezoek waard.   

Bijzonderheden 

Bijzonder aan Refugio Marnes is dat ze eco actief zijn. De gehele stroombehoefte van deze Spaanse Casa Rural wordt gedekt door een enorm zonnestroom systeem. Een Glamping bedoeïenen tent in Spanje is niet zo raar, want Spanje is meer dan 1000 jaar Arabische grondgebied geweest. In de Spaanse taal en bijvoorbeeld in plaatsnamen is de Arabische invloed tot op de dag van vandaag terug te vinden. Zo is het zo dat het Spaanse "Olé" van het Arabische "Allah" komt en weet je dat "beni" uit bijvoorbeeld "Benidorm", "zoon van" betekent? Ook in het binnenland van de Costa Blanca tref je af en toe dit soort tenten aan, bijvoorbeeld op het dak van oude Arabische gebouwen.

Getoonde prijs is gebaseerd op de prijs per nacht in het laagseizoen, op basis van een weekverblijf.  Voor losse nachten (minimaal 3) is het bedrag €140,00 per nacht.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen

Meer unieke accommodaties in deze regio