15 februari 2021

We Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? In deze blog nemen we je mee naar het zuid-westen van Nederland: Nieuwvliet-bad. Hier testen we voor jullie de Beach lodges van Roompot!

x

Wie wat waar?

Het Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad vind je in het zuid-westen van Nederland, helemaal onderaan in Zeeland. Vanaf Utrecht zo’n 215 km rijden. Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een Zeeuws vakantiepark met fijne faciliteiten. Je kunt hier midgetgolfen, zwemmen in het binnenzwembad, (elektrische) fietsen huren en (als het weer mag) lekker eten in het restaurant of genieten van een drankje op het terras. Leuke lodges en vakantiehuizen heeft dit Roompot vakantiepark genoeg, maar wij gingen voor de prachtige strandhuisjes!

Onze glamping ervaring

In de ochtend beginnen we aan de lange autorit. Nieuwvliet bad is vanaf Nijmegen zo’n 3 uur rijden: helemaal naar het zuiden van Zeeland. Maar we vinden het leuk. Een vakantie begint toch altijd al bij de reis ernaartoe.

Uiteindelijk rijden we over een dijk heen en zien we het Roompot park al liggen. Bij aankomst zien we ook meteen de mooie strandhuisjes, waarvan eentje voor ons is dit weekend. Het park is ruim opgezet en je vind hier zeker fijne Beach vibes terug. We checken in bij de receptie maar als je zelf hebt geboekt kun je bij veel accommodaties ook gebruik maken van een contactloos verblijf.

We krijgen een code voor het strandhuisje, welke dient als sleutel. Met deze code kun je ook een contactloos verblijf boeken bij Roompot. Via de mail krijg je dan de toegangscode van het huisje toegestuurd. Ideaal en super fijn als je echt helemaal contactloos op vakantie wil gaan.

x

Het is een prachtig huisje met mooi houtwerk, er staan er meerdere strandhuisjes bij elkaar wat er gezellig uitziet. De strandhuisjes zijn echt een apart deel van het Roompot park. Ze staan net achter de dijk, waarachter het strand van Nieuwvliet te vinden is. Met de code betreden we ons leuke strandhuisje.

Eenmaal binnen is het het wat kleiner dan verwacht, maar zeker niet té klein en we vinden er alles wat we nodig hebben. Vanuit de woonkamer hebben we een leuk uitzicht op de andere strandhuisjes, mede door de grote ramen en het prachtige houten dak. In de woonkamer staat een een eettafel, een tv (met Netflix), een klein bankje en twee rieten stoelen. Ook is hier de keuken, ideaal met een Nespresso apparaat, waterkoker en zelfs een vaatwasser! En nog een pluspuntje aan deze glamping in Zeeland: het huisje heeft een heerlijke vloerverwarming! Daar hebben we zeker gebruik van gemaakt met het frisse winter weer.

Op de begaande grond vinden we achterin het huisje een toilet, een badkamer met douche en wastafel en een slaapkamer met een fijn tweepersoonsbed. In de gang is ook een trap naar de tweede slaapkamer te vinden. Hier staan twee eenpersoonsbedden en hier zit een schattig rond raampje waardoor je uitkijkt op de dijk en de andere strandhuisjes. Wij verbleven er in de winter, maar de Beach lodges hebben een heerlijke veranda waar je overdekt buiten kunt zitten, inclusief tuinmeubilair.

Nadat we zijn gesetteld in de lodge willen we meteen naar het strand. Vanaf het park loop je zo naar de dijk, waarachter je de zee al kunt zien. Vanaf een houten vlonder loop je over de natuur door naar het strand. Dit stukje is een prachtig plaatje! De zee hier is erg lang ondiep waardoor je veel strand hebt om te wandelen én voor kindjes is het veilig spelen in het zand en in het water. Het is heerlijk om weer even op het strand te zijn, de zee te zien en om lekker uit te waaien.

Na een fijne wandeling over het strand van Nieuwvliet-Bad gaan we weer terug naar ons huisje. We verblijven op dit Roompot park in coronatijd, wat betekent dat veel faciliteiten gesloten zijn. Daarom is het extra fijn om een eigen keuken en eigen sanitair te hebben. Het zwembad en het restaurant zijn gesloten, maar de kleine supermarkt is wel open en je kunt er maaltijden bestellen. Deze kun je afhalen of zelfs naar je Beach lodge laten bezorgen! In de avond bestelden we frietjes en hebben lekker op het bankje Netflix gekeken.

s

Ondanks dat je in tijden van corona minder kan, en veel mogelijkheden gesloten zijn, hebben we een heerlijk verblijf gehad. De tweede dag hebben we een lange wandeling gemaakt. We liepen over de dijk en door de duinen en we wandelen over het strand richting Cadzand. Het is erg leuk om het afwisselende landschap te zien. Er is in dit stukje Zeeland nog veel ongerepte natuur. Vanaf de dijk en duinen zie je aan de ene kant het strand en de zee, en aan de andere kant veel natuur. Ook hebben we veel vogels gespot tijdens onze wandeling. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen in ieder seizoen, zeker ook nu in de winter!

Ons oordeel

Dit strandhuisje bewijst maar weer dat je ook in de winter heerlijk kunt genieten van glamping. Voor ieder seizoen is deze Beach lodge van Roompot geschikt en het is een fijne uitvalsbasis voor een vakantie aan zee in Nederland. Ook tijdens corona kun je toch onthaasten en even helemaal weg zijn. Een klein verbeterpuntje is het kleine bankje in de woonkamer. Wij waren met z’n tweeën en konden hier net samen op zitten, het was fijn geweest als deze iets groter was. Zeker nu je in tijden van corona meer binnen zit, ook tijdens de vakantie. Waarschijnlijk valt dit in de zomer mee omdat je dan lekker veel buiten zal zitten.

Je merkt ook zeker dat je dichtbij de Belgische grens zit, waardoor je ook een beetje dat ‘buitenland gevoel’ krijgt. Het strand is eigenlijk alles wat je nodig hebt op deze locatie van Roompot. Kortom: we raden deze Beach lodge in Zeeland zeker aan! Het is een heerlijke glamping accommodatie voor met z’n tweeën en voor gezinnen.

Wat kost een verblijf?

Je boekt een weekend, week of midweek in deze beach lodge vanaf €50,- per nacht, maar de prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.

Wil je na het lezen van deze blog meer weten of deze Beach lodge gaan boeken? Lees meer en/of boek via: https://glampings.nl/beach-resort-nieuwvliet-bad

Benieuwd naar meer strandhuisjes in Nederland? Ontdek ons aanbod voor luxe kamperen aan zee in Nederland!