11 februari 2020

Zon, strand en water – allemaal ingrediënten die je bij het Gardameer in overvloed zult vinden. Maar naast hele dagen heerlijk op het strand te genieten van de warme zon, zijn er nog veel meer leuke dingen om te ondernemen rond het Gardameer én zijn er prachtige glamping accommodaties te vinden, waar je heerlijk kunt luxe kamperen. Neem je kinderen mee op ontdekkingstocht door dit prachtige stukje Italië, boek je overnachtingen bijvoorbeeld bij camping Bella Italia, en geniet van een geslaagde en welverdiende vakantie.

De omgeving van het Gardameer, Italië

Rond het Gardameer valt ontzettend veel te ontdekken. Het is niet voor niets een hele populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Niet alleen het helderblauwe Gardameer zelf is prachtig, ook in de omgeving valt genoeg te beleven. Aan de zuidzijde van het meer liggen verschillende attractie- en waterparken, en ook aan de noordkant van het Gardameer is veel te doen. Zo is er aan de noordzijde het natuurgebied Cascata del Varona, met grotten en prachtige sprookjesachtige watervallen. Voor een beetje spanning kun je met het gezin attractiepark Gardaland bezoeken, aan de zuidzijde van het meer. Maak een ritje in de achtbanen Blue Tornado en Sequoia Adventure voor een flinke dosis adrenaline.

Wie het liever wat rustiger aanpakt kan naar het dierenpark Parco Natura Viva, waar je allerlei soorten dieren kunt bekijken – van insecten tot aan giraffen. Verder vind je er authentieke vissersdorpjes en kleinschalige havens waar je heerlijk door de straten kunt struinen en lekker verse vis kunt eten in de Italiaanse restaurantjes aan het water. ’s avonds na het diner kun je je op jouw camping of glamping lekker terugtrekken met een glas wijn of een goed boek, of geniet van een gezellige avond met het gezin onder de sterren.

De perfecte camping

Bij een geweldige vakantie met het gezin hoort natuurlijk een geweldig verblijf. Er is niets fijner dan met heerlijk weer te overnachten op een mooie locatie. Verblijf je bij het Gardameer dan zit je natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij het meer, op een gezellige camping met veel faciliteiten voor de kinderen. Bij camping Bella Italia vind je dit allemaal! De camping is iets hoger gelegen waardoor je een geweldig panoramisch uitzicht hebt op het Gardameer. Huur een fiets om de omgeving te ontdekken, of ga met het treintje van de camping mee naar het centrum van Peschiera. 

Is het onverhoopt toch een keer slecht weer, of zijn je kinderen toe aan een pauze tussen het zwemmen door? Dan stuur je ze gewoon naar de speelzaal om te gamen, terwijl jij heerlijk wegdroomt bij je favoriete boek. Met de vele faciliteiten op Camping Bella Italia staat niets je in de weg voor een geweldige vakantie aan het Gardameer.

Ontdek glamping aan het Gardameer!