Wil je even weg uit het vlakke Nederland en ben je opzoek naar een iets bergachtiger gebied, maar heb je geen zin om een hele dag te reizen? Dan is een glamping vakantie in de Belgische Ardennen een goede optie! Hier kun je lekker luxe kamperen in de natuur, maar wel met de comfort die je van thuis gewend bent. Of je nu een vakantie boekt met z’n tweetjes, in je ééntje, met een groep of met het hele gezin, het aanbod van Glampings biedt een ruime keus. Een spannende boompit, comfortabele zigeunerwagen of luxe safaritent met sanitair, de Ardennen heeft voor ieder wat wils.

Ardennen met kinderen

De Ardennen is een perfecte regio om met het hele gezin naartoe te gaan. Met de auto ben je er binnen vijf uur en toch heb je hier wel het gevoel van vakantie.

Doen in de Ardennen met het hele gezin
  • Breng een bezoekje aan het educatieve bos Parc Chlorophylle. Hier leren de kids tijdens een interactieve wandeling van alles over dieren en planten. Aan het einde worden ze aangenaam verrast met een toffe natuurspeeltuin, waar ze zich uren kunnen vermaken met klauteren, klimmen en schommelen. Dat wordt nog lastig ze mee terug te nemen!
  • Het toeristische treintje van Durbuy is ook zeker leuk voor kinderen. Je zult een tripje maken door de prachtige natuur van de Ardennen, wat al een belevenis op zich is! 
  • Lekker spelen en klauteren doe je in het wildpark Parc Gibier La Roche. Naast een dierentuin vind je hier ook een leuke speeltuin met tokkelbaantjes en ander vermaak voor de kinderen. 
  • Vermaak je een hele dag lang in Popsaland Coo, vlakbij de watervallen. Spelen in de speeltuin, roetsjen van de bobsleebaan of genieten van de dansende fonteinen. De waaghalzen zullen een ritje wagen in de achtbaan en coaster, zou één van de ouders ook een ritje aandurven?
Kindvriendelijke glampings in de Ardennen

- Verblijf op een echte boerderijglamping midden in de Ardennen!
- Met een Nederlands animatieteam, 18-holes golfbaan en verwarmd zwembad is Camping Le Confluent dé plek voor je familievakantie in de Ardennen.
- Kajaktochten, vlakbij een rivier en reuze kindvriendelijk: dat is Camping Village Sy vlakbij Durbuy.

Camping Le Confluent

Actieve vakantie in de Ardennen

De grillige omgeving van de Ardennen leent zich perfect voor diverse sportieve activiteiten. Fanatiekelingen kunnen hun hart ophalen in het landschap wat de regio te bieden heeft, net als de ruime keus aan activiteiten en goede glampings.

Sportieve activiteiten in de Ardennen
  • Verken de schitterende natuur van de Ardennen ter fiets: trotseer de glooiende heuvels, rivieren en oude dorpjes tijdens een mooie fiets- of mountainbiketocht.
  • Als je aan de Ardennen denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan survivallen. Rotsklimmen, klettersteigen en mountainbiken terwijl je je grenzen verlegt in de prachtige omgeving van de Ardennen. Want wat is er nu leuker dan een geheel weekend actief zijn in de buitenlucht?
  • Wist je dat je ook erg goed kunt kanoën en kajakken in de rivieren en beekjes van de Ardennen? Vooral in de zomer is het heerlijk vertoeven op de talloze rivieren die de regio rijk is. Wil je het iets spannender aanpakken? Ga dan met een groep vrienden raften. Geschikt voor zowel jong als oud!
Glampings voor een actieve vakantie in de Ardennen

- Rust uit na een lange dag in de safaritenten van Camping Val D’or.
- Mountain Network is de perfecte uitvalsbasis voor je actieve en onbezorgde kampeertripje.
- Slaap tussen de beren bij de Domaines des Grottes de Han. Dat wordt een retespannende vakantie!

Mountain Network

Ardennen met z’n tweeën

De prachtige regio in België leent zich natuurlijk ook perfect voor een romantisch tripje. Doordat het zo dichtbij is, is het ideaal voor een lang weekend of korte midweek. Even lekker met z’n tweeën er tussen uit, dan ben je zo weer opgeladen!

Bezienswaardigheden in Ardennen met z’n tweeën  
  • De watervallen van Coo móet je gezien hebben. Dit bijzondere natuurfenomeen is . Neem op verschillende niveaus een kijkje op de trap langs de watervallen. Je zult verbaast staan over de ruim 15 meter hoge watervallen en de kracht van het water.
  • Een ander natuurfenomeen zijn de populaire grotten van Han. Een trekpleister die je toch zeker niet mag overslaan, als is het alleen al voor de verkoeling op een warme zomerdag.
  • Breng een bezoekje aan het stadje La Roche-en-Ardenne. Wij durven te wedden dat je in één klap verliefd wordt op de overgebleven ruïnes, schattige winkeltjes en het lieflijke riviertje Ourthe, die door het stadje kronkelt.
Romantische glampings in de Ardennen  

- Kom tot rust in een luxe pipowagen, safaritent of Belltent en geniet van de natuur, ruimte en nodige wellnessfaciliteiten op minicamping L’escargot.
- Overnacht op het gezellige Camping Spineuse in de mooie en natuurrijke omgeving.
- Laat je verrassen door één van de unieke accommodaties op De La Semois: een knusse zigeunerwagen, bourgondisch wijnvat, Marrokkaanse tent of zelfs een authentieke Engelse dubbeldekker… Niets is te gek!
- Ideaal voor stellen is de unieke Sphair op Camping Le Val de L’Aisne met een panoramisch uitzicht.

Camping De La Semois

Bronnen: Hip en Hot, www.ardennen.nl