06 februari 2018

Van het goede voornemen om je soms even terug te trekken en tot rust te komen is waarschijnlijk nog steeds niks gekomen. Het perfecte moment om je even volledig te 'unpluggen' en je te laten inspireren door niets anders dan een bosrijke of bergachtige omgeving en een unieke accommodatie. Boekschrijvers of rustzoekers: bij deze 11 off-the-grid glampings moet je zijn voor je ultieme inspiratie retraite! 

1. La Solane Boomhut - Pyreneeën, Frankrijk 
Laat je inspireren door de unieke accommodatie van La Solane. In hun avontuurlijke boomhut kun je echt even compleet ‘ontkoppelen’ van de buitenwereld. Midden in de Oostelijke Pyreneeën biedt deze boomhut je een spectaculair vergezicht op de grote bergen van de grens met Spanje. De rust, ruimte en stilte is op zich al een bijzondere ervaring!

2. Panorama Camping Gulperberg - Limburg, Nederland 
In het prachtige heuvellandschap van Limburg tref je de Panorama Camping Gulperberg: een walhalle voor gezinnen en stellen die op zoek zijn naar rust. Vanaf deze camping gelegen op de zuidhelling van de Gulperberg heb je een waanzinnig uitzicht op het drielandenpunt in Vaals. Een uitstapje naar het inspirerende Aken, Maastricht of de mysterieuze mergelgrotten is hier zo gemaakt.

Panorama Camping Gulperberg

3. Watervilla - Friesland, Nederland 
Breng je retraite niet door aan het water, maar óp het water! In de watervilla gelegen midden in de Friese wateren kom je compleet tot rust met het uitzicht op het Friese platteland. Huur een sloep om de villa te bereiken en ontspan in de sauna waaruit je uitkijkt op het schitterende watervlak.

4. BoerenBed Mill Farm - Sussex, Engeland 
Wist je dat het Zuiden van Engeland ook adembenemend is? Na een paar nachtjes overnachten in de omgeving midden in de glooiende heuvels van South Downs Nationaal Park voel je je helemaal herboren. Doe dit op het Engelse Mill Farm, waar je in een BoerenBed tent verblijft en ‘s ochtends wakker kunt worden met een vers geraapt eitje van je eigen privé kippen! 

BoerenBed Mill Farm

5. Ons Plekje In Het Bos - Veluwe, Nederland 
Aan de rand van het Gelderse bos bij Beekbergen vindt je een heerlijke rustige glamping speciaal voor gezinnen en stellen die de rust willen opzoeken. Vanaf de luxe safaritenten op heb je een prachtig uitzicht op het bos en zie je misschien wel vossen en konijnen! Verdwaal in de Hoge Veluwe, verschillende unieke musea of de zandverstuiving bij Kootwijkerzand.

6. Zigeunerwagen Sundelas - Alpen, Zwitserland 
‘Unplug’ in de bergen van de Zwitserse Alpen, waar een knusse zigeunerwagen op je staat te wachten. Op 1375 meter hoogte vindt je Glamping Sundelas, hoog boven de Albula-vallei bevindt je je hier in een werkelijk schitterend natuurgebied. Loop via het houten pad naar het bergmeertje, waar je even je voeten in het water kunt steken. En je treft pas een gratis Wifi-punt bij het dichtsbijzijnde dorp op zo’n 10 minuten lopen!

7. La Prugnola yurts - Toscane, Italië 
Welkom in het eerste yurt dorp in Toscane, waar je op Glamping La Prugnola perfect tot rust kan komen in de betoverende yurt tenten met comfortabele bedden. Bouw een kampvuurtje, maak heerlijke gerechten uit de pizza oven of ontdek de glooiende heuvels van Toscane... Hier is het tijd om te relaxen!

Zigeunerwagen Sundelas

8. Strandhuisje Bloemendaal - Noord-Holland, Nederland 
Wat is een betere plek om inspiratie op te doen dan midden in de duinen? Het schitterende uitzicht van de zee verveelt nooit! Slaap in de luxe strandhuisjes waar je aan niks te kort komt, zoals comfortabele boxspring bedden en een vaatwasser. Vergeet ook de omgeving niet te ontdekken met één van de vele wandel- en fietsroutes.

9. Nomad Xperience - Andalusië, Spanje 
Wil je uniek overnachten in de ontspannen omgeving van het zonovergoten Zuid-Spanje? Neem dan een kijkje bij Nomax Xperience in Andalusië, waar je luxe kunt kamperen in een schitterende tipi, authentieke yurt of zelfs een bonte zigeunerwagen. Trek ‘s ochtends vroeg een baantje in het zwembad met uitkijk op de bergen van Sierra Nevada of maak een lekker gerecht op de barbecue. Ideaal voor rustzoekers en actievelingen.

Strandhuisje Bloemendaal

10. BoerenBed Hoeve Waterschap - Friesland, Nederland 
Overnacht in een sfeervolle boerentent op het landgoed van de karakteristieke stolpboerderij. Kom compleet tot rust in een prachtig weids gebied tussen de Friese meren en de Weerribben. Met name de therapeutische werking van het knuffelen van de geitjes en het rijden op de pony’s werkt hier verslavend! En toe aan nog meer ontspanning? Huur dan de met hout gestookte tobbe voor je tent. De rust van het boerenleven beleef je hier!

11. Minicamping l'Escargot - Ardennen, België 
Als er één plek is op Aarde waar je helemaal opgeladen van terugkomt, dan is het minicamping l’Escargot in de Ardennen wel. Boven op een heuvel in de Belgische Ardennen is het makkelijk om je terug te trekken van de dagelijkse drukte. Slaap op de comfortabele bedden, zoek inspiratie in de prachtige omgeving of laat je verwennen door de uitgebreide wellnessfaciliteiten. De sauna, outdoor bubbelbad en verschillende massages laten je compleet tot rust komen.  

BoerenBed Hoeve Waterschap