Benieuwd hoe het is om elke dag wakker te worden in een glamping-waardige woning? Tiny house is een begrip wat vanuit Amerika langzaam begint over te waaien naar Nederland. Hoewel het een nieuwe en opkomende trend is, weten veel mensen nog niet wat een tiny house nou precies inhoudt.

tiny house

Wat is een tiny house?

Mensen die meedoen aan deze trend kiezen ervoor om te leven in een kleinere ruimte (vandaar de term tiny house) en leven met minder spullen. De tiny house movement, zoals deze trend ook wel wordt genoemd, draait om de filosofie van ‘genoeg is genoeg’. Het is een beweging die tegen de wereld van materiële rijkdom en commercie in gaat. Mensen beginnen te beseffen dat ze niet gelukkig worden van luxe auto’s, dure merkkleding en de nieuwste gadgets. De movement richt zich dan ook op het gene wat echt belangrijk is in het leven door eenvoudiger te leven in overeenstemming met de natuur.

tiny house interieur

tiny houses

Wat zijn de voordelen van een tiny house?

Met zo’n kleine leefruimte heb je veel meer tijd tot je beschikking. Je wordt namelijk niet afgeleid door de uitpuilende kledingkast die opgeruimd moet worden en het huis is binnen no time schoongemaakt. Hierdoor heb je zeeën van tijd over om je te focussen op de essentie van het leven. Beginnen de muren na een tijdje op je af te komen? Dan trek je er heerlijk op uit. Maak een inspirerende wandeling of een ontspannende fietstocht. Je zult je omgeven in een waan van vrijheid en ontspanning. Naast het gevoel van vrijheid en de mogelijkheid om te focussen op de essentie van het leven, biedt deze tiny lifestyle nog een tal van voordelen. Zo is het vaak goedkoper om te wonen in een tiny house dan in een ‘standaard’ huis. Zeg maar vaarwel tegen de hoge maandelijkse kosten en torenhoge hypotheek. Ook zijn tiny houses goed voor het milieu. Vaak beschikken deze kleine huisjes over zonnepanelen en wordt het regenwater opgevangen voor hergebruik. Natuurlijk kun je hier helemaal je eigen draai aan geven en het zo milieuvriendelijk maken als je zelf wil.

Tiny House Nederland

glamping trend

Ook zo gek op deze nieuwe manier van leven?

Zie jij het wel zitten om in een tiny house te wonen? Wat dacht je ervan om alvast een luchtje te scheppen van deze hippe lifestyle? Op Glampings zijn er verschillende tiny houses te boeken. Bij DroomPark Bad Hoophuizen boek je een heerlijke compact home direct aan het Veluwemeer. Aan de grens van Duitsland bij het schitterende Maasdaal bevindt zich DroomPark Maasduinen. Ook beleef je een unieke glamping ervaring in de luxe huisjes op de Veluwe bij Droompark de Zanding. Voor meer infomatie over het leven in een tiny house kan je de website Tiny House Nederland bezoeken. Ga jij deze hippe trend uitproberen?