Na al heel wat glampings te hebben afgereisd, zijn we het afgelopen jaar weer veel nieuwe trends op glamping gebied tegengekomen: Winter Lodges met verwarming en gezellige kampvuurtjes, ruime plekken met ontbijtservice of milieuvriendelijke Tiny Houses… Maar wat zijn nou dé trends van het komende seizoen? Bekijk onze top tien hier! 

1. Tiny houses 
Wil je overnachten in een accommodatie die van alle gemakken is voorzien? De Tiny Houses zijn dé nieuwe trend op het gebied van glamping, overgewaaid uit Amerika. De kleine huisjes (vaak op wielen) bieden de mogelijkheid om in alle luxe én op een milieuvriendelijke manier de meest bijzondere locaties te ontdekken. Bekijk al onze tiny houses

2. Winter lodges met verwarming
De lodges kennen we natuurlijk al wel langer, maar tot voor kort had niet elke lodge een verwarming. Nu zien we steeds meer accommodaties die zelfs tegen de meest barre weersomstandigheden bestand zijn. Met een donzen dekbedden en een haardvuur is je lodge zo winterproof. 

Tiny House - Droompark Bad Hoophuizen

3. Het kampvuur is terug 
In alle luxe en comfort overnachten maar wel met de echte kampeerbeleving? Dan wordt het fikkie stoken dit najaar! Glampings waar je ‘s avonds onder de sterrenhemel heerlijk bij de warmte van een kampvuur kunt genieten, maken je vakantie echt af. Bij camping De Bokkesprong is dit toegestaan en slaap je ook nog eens in een echte tipi. 

4. Privé sanitair en douche
Ook de glamping accommodaties met eigen badkamer en sanitaire voorzieningen blijven groeien. Want hoe lekker is het om gewoon je eigen wc en douche in je lodge te hebben staan? Zelfs de safaritenten met eigen sanitair duiken op! 

5. Ruimere plekken
Hutje mutje met je neus in de tent van de buren zitten is nu wel echt verleden tijd. De safaritenten  bieden je genoeg privacy en bij sommigen zelfs het gevoel alsof je de enige op de camping bent. Wil je in de schaduw zitten of liever in de zon? Ook dat is op een ruime plek altijd mogelijk. 

6. (Ontbijt)service 
Een andere trend die we de laatste tijd vaak voorbij zien komen is de service van campings die omhoog blijft gaan. Zo zijn er al een aantal glampings in Italië die werken met een ontbijtservice. Zelfs daarover hoef je niet meer na te denken. 

7. Regiogericht 
Ook richten de glampings van tegenwoordig zich steeds meer op de omgeving en de regio waarin ze zijn gevestigd. Denk aan luxe streekproducten in de supermarkt of georganiseerde wandeltochten vanuit de camping. Zo kun je bij de camping van Mountains Network deelnemen aan verschillende outdooractiviteiten midden in de Ardennen en bevat de Franse kasteelcamping L’Epervière een heuse wijnkelder! 

Yurt

8. Milieuvriendelijk
Hoewel de meeste glampings al heel vriendelijk zijn voor het milieu, zien we steeds meer locaties die het milieu nog hoger in het vaandel hebben staan. Denk aan het gebruik van zonnepanelen, hergebruik van regenwater en  milieuvriendelijke materialen. EcoBnB zocht hier de tien meest milieuvriendelijke glampings voor je uit.

9. Meer de natuur in!
Wakker worden met alleen het geluid van fluitende vogels op de achtergrond: even compleet tot rust komen kan natuurlijk het beste midden in de natuur. Hier kun je optimaal genieten van de meest prachtige natuurgebieden, zonder in te leveren op luxe en comfort. Een natuurcamping is veelal kleinschalig en sta je meteen midden in een mooie omgeving. Bekijk alle glampings in de natuur hier.  

10. Authenticiteit 
Altijd al gedroomd van een bijzondere vakantie in een tradiotionele Yurt? Of een overnachting in een Afrikaanse Sa? Ook deze authentieke accommodatietypes worden steeds vaker aangeboden. Ze zorgen, naast veel rust en ontspanning, ook voor een unieke vakantie ervaring! Bekijk bijvoorbeeld deze Finse kota in Brabant, of neem een kijkje bij één van onze Yurts.