17 februari 2018

Het is bijna maart: de eerste zonnestralen komen door, de dagen worden langer en de eerste data voor het familieweekend zijn al geprikt. Maar waar gaat de trip dit jaar naartoe? Een spannende boomhut, tripje naar het buitenland of toch dat leuke park voor de kids? Wij selecteerden de 13 leukste glamping accommodaties voor jouw familieweekend.

1. Logeerhutten De Heul - Maasbommel, Gelderland 
Wijdse uitzichten, fluitende vogels, en volledige rust. Het èchte landleven ervaar je bij de Logeerhutten in Maasbommel, een heerlijk rustige glamping in Gelderland exclusief voor één groep. Je hebt dus de hele locatie voor jezelf! Naast de comfortabele hutjes vind je de ruime vloedschuur waar je met z’n allen goed kunt tafelen aan de grote eettafel of bij het knisperende haardvuur kunt ontspannen. Voor de zomerse avonden is er zelfs een luxe buitenkeuken met barbecue, biertafels en terrasverwarmer!
Aantal personen: Vijf hutten tot 12 personen

2. Safaritenten Vakantiepark Eigen Wijze - Bant, Flevoland  
Op zoek naar een luxe glamping midden in de Noordoostpolder in Flevoland? Dan zijn de safaritenten in het vakantiepark Eigen Wijze iets voor jou! Je kunt hier al met zes personen in verblijven en ondertussen genieten van de omgeving: verken Nationaal Park De Weerribben, stippel je wandelroute uit en geniet van culinaire tussenstops in oude Zuiderzeestadjes. Ook voor groepen is Eigen Wijze ideaal! De schuren van deze voormalige boerderij zijn omgebouwd tot gezellige groepsruimtes die gehuurd kunnen worden. 
Aantal personen: Vier safaritenten tot 24 personen en overige accommodaties tot 60 personen

3. Sealodges Duynpark Het Zwanenwater - Callantsoog, Noord-Holland 
Wat is er nou lekkerder dan uitwaaien op het strand met de hele familie? Duynpark Het Zwanenwater, een kleinschalige glamping in Nederland, is de ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Geniet van het ruime kookeiland, de stoere inrichting en de uitkijk over het mooie park in de comfortabele Sea Lodge die geschikt is voor acht personen. Kom je vakantie vieren met een andere samenstelling? Er zijn ook accommodaties beschikbaar voor twee, vier en zes personen. 
Aantal personen: Verschillende lodges tot 2, 4, 6 en 8 personen

4. Boomhutten Kriebelland - Kriebstein, Duitsland 
Wil je graag uniek overnachten tijdens je familieweekend? Slapen op bijna 20 meter hoogte tussen de toppen van een 180 jaar oude eikenboom is op z’n zachts gezegd wel even wat anders dan die jaarlijkse familiecamping! De drie verdiepingen tellende ‘Romantische boomhut’ is geschikt voor maximaal acht volwassenen, en beschikt wel over een eigen badkamer en keuken. De verschillende boomhutten zijn met loopbruggen aan elkaar verbonden. Op het park vindt je onder andere een restaurant, leuke speeltuin, steiger aan het meertje en  een grote barbecueplaats aan het water.
Aantal personen: Drie boomhutten tot 12 volwassenen (voor samenstellingen met kinderen zie accommodatie)

5. Safaritenten Kampari - Delfstrahuizen, Friesland 
Kampari is een ideale camping als je met je familie wilt kamperen in luxe en wilt genieten van de rust van de Friese wateren. Huur het terrein van 400 vierkante meter af met de hele groep en verblijf in de vijf tenten en de pipowagen. Je kunt bij je groepsverblijf ook het romantische arrangement boeken, waarbij je beschikt over een overdekt buitenterras met lange eettafel waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of luxe barbecue die Kampari voor je kan verzorgen. 
Aantal personen: Vijf safaritenten tot 20 personen en een minicamping tot 10 personen

6. Lodges Kapshoeve - Tubbergen, Overijssel 
Liever met z’n allen gezellig in een huisje maar dan niet voortdurend op elkaars lip zitten? Dan is de luxe lodge in Twente een goede optie! Met vier slaapkamers, waarvan twee op de begane grond, is deze lodge al geschikt voor 10 personen. Verken de omgeving per fiets in de natuur waar prachtige vergezichten op je wachten. Gaan de kinderen mee? Dan zullen ze graag eens naar Avonturenpark Hellendoorn of het zwemparadijs in Enschede gaan!
Aantal personen: Tot 10 personen

7. Belltenten Het Vossenhol - Ermelo, Gelderland 
Te midden van de schitterende natuur van de Veluwe ligt Camping Het Vossenhol; een rustige, kleinschalige, gezellige en zeer kindvriendelijke glamping in Gelderland met overdekt zwembad. Kom je met je familie of vrienden? De avontuurlijke Belltenten zijn geschikt voor twee personen, maar bieden plek aan 16 personen.
Aantal personen: Acht Belltenten tot 16 personen

8. Safarilodges Vakantiepark Drouwenerzand - Drouwen, Drenthe 
Overnacht met de hele groep in de luxe lodges die van alle gemakken zijn voorzien. Geniet tegelijkertijd van alle attracties in het attractiepark of ontdek het dierenrijk in de Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Dit is een paradijsje voor de kinderen!
Aantal personen: Meerdere lodges tot 8 personen

9. Jungle Lodge CenterParcs Het Heijderbos  - Heijen, Limburg 
Zwemmen in het exotische zwemparadijs, ontspannen in de wellnessfaciliteiten of op avontuur in de Jungle Dome: CenterParcs met familieweekend is altijd een goed idee! Verblijf op Park Het Heijderbos in de unieke jungle lodges aan de rand van de exotische jungle of kies voor het complete Lodge Arrangement met een gethematiseerd junlge diner, picknick-ontbijtmand en opdrachten van de Ranger in de jungle.
Aantal personen: Meerdere lodges voor 2, 4 of 8 personen

10. POD-houses Atzmännig - Goldingen, Zwitserland 
Wil je dit jaar echt uitpakken? Breng dan een bezoekje aan het buitenland en verblijf in deze Zwitserse pods! Aan de rand van het Meer van Zürich en aan de voet van de Alpen zit je hier zeker goed. Zowel in de zomer als in de winter zijn deze unieke houten iglo’s af te huren van 2 tot 6 personen. Maak ook gebruik van het barbecue-huisje, ga in de zomer met de kabelbaan de berg op of vaar met de mechanische bootjes over het water. Avonturiers vermaken zich hier prima met het klimparcours in de bossen. Er zijn ook speciale arrangementen beschikbaar voor groepen en feesten.
Aantal personen: Vijf POD-houses tot 24 personen en een grote lodge tot 32 personen

11. Woodlodges en Hooiberghutten - Rolde, Drenthe
Overnacht in de luxe woodlodges of unieke hooiberghutten op Camping De Weyert in Drenthe. Deze zijn prima tegelijk te huren waardoor je een unieke groepsaccommodatie hebt, maar toch de nodige privacy. Op de camping zelf is er ook genoeg te beleven. Geniet op het terras van een drankje en vers gebakken broodjes, terwijl de kinderen zich vermaken in de overdekte recreatiehal of tijdens het recreatieprogramma die gericht is op de natuur in de omgeving.
Aantal personen: Vijf hooiberghutten tot 20 personen

12. Sea Lodges AanZee - Bloemendaal aan Zee, Noord-Holland 
Lange strandwandelingen over de duinen, zwoele zomeravonden in de gezellige paviljoens en dagjes zwemmen in de zee. Met de hele familie naar zee is altijd een goed idee! Verblijf in de luxe Sea Lodges die je een wijds vergezicht over de duinen geeft. 
Aantal personen: Meerdere Sea Lodges tot 4 personen

13. Safarilodges De Kleine Pol - Otterlo, Gelderland 
Aan de rand van de Veluwse bossen vind je een bijzonder plekje. Hier kun je samen met je hele famiie ongehinderd de zon zien opkomen boven het platteland van Otterlo. Verblijf in de safari-lodges op het erf, voorzien van eigen sanitair en een complete keuken. Vanaf de grote veranda heb je uitzicht op de weide met paarden, die je eventueel ook zelf mag meebrengen! 
Aantal personen: Twee safarilodges tot 10 personen en overige accommodaties tot 17 personen