22 juni 2017

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeer ervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee met ons bezoek bij Minicamping L'Escargot in Theux.

Wie, wat, waar?
Minicamping L’Escargot ligt ongeveer twee kilometer van het centrum van Theux, in de Belgische Ardennen. Omdat die kilometers steil bergop zijn, heb je vanaf de camping een prachtig uitzicht over de omgeving. Theux is een klein dorpje in Wallonië met talloze winkeltjes, restaurantjes en een supermarkt. L'Escargot is een ruim opgezette, kleinschalige camping, die ideaal is voor stellen of families die van rust en natuur houden. Verspreid over het terrein vind je verschillende glamping tenten, waaronder een pipowagen en een safaritent. Verder is er een speeltuintje, een jeu-de-boulesbaan en zijn er twee fitnessapparaten. Heb je zin om te barbecueën, dan mag je een van de gemeenschappelijke barbecues pakken. Helemaal tot rust kom je natuurlijk in de bubbelbad, die je per uur kunt afhuren.
Onze kampeerervaring
Bij aankomst worden we hartelijk welkom geheten door Tineke en al snel naar de voor ons klaarstaande glamping tent gebracht. Er zijn verschillende soorten glamping tenten bij L'Escargot en wij nemen onze intrek in de glamping tent deluxe voor 2 personen. De tent heeft een ruim en zacht tweepersoonsbed, een bank en een minikeuken met koelkast, senseo apparaat en een waterkoker. We mogen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op de camping, die er keurig schoon uitzien. De glamping tent zelf is heerlijk groot, waardoor je ook bij wat slechter weer voldoende ruimte hebt.  

Omdat de camping op een heuvel ligt, heb je rondom een spectaculair uitzicht over de omgeving. We besluiten al snel wat eten te halen en de rest van de dag lekker voor de tent door te brengen. Na een goede nacht in het comfortabele bed, worden we de volgende dag gewekt met een heerlijk ontbijtje. Dat geeft zeker voldoende energie om de prachtige Belgische omgeving te verkennen.

In de Ardennen is er namelijk van alles te beleven! Je kunt bijvoorbeeld gaan mountainbiken over één van de talloze routes in de buurt, het kasteel van Theux bezoeken of een dag doorbrengen in het stadje Spa dat slechts op steenworp afstand ligt. Bovendien is Theux vanuit Nederland en Duitsland gemakkelijk te bereiken. Verder vindt er in het stadje iedere tweede donderdag van de maand een markt met diverse ambachtelijke streekproducten plaats.

Ons oordeel
Glampings zijn luxe of bijzondere kampeerplekken, L'Escargot biedt beide! Onze tent was van alle gemakken voorzien en heerlijk opgezet. We kunnen deze glamping accommodatie zeker aanbevelen voor iedereen die een luxe overnachting in de Ardennen zoekt. Het is een ruime en comfortabele camping waar je heerlijk kunt vertoeven. Bijzonder is zeker ook de Glamping Roulotte (ook bekend als pipowagen), die we bewaren voor een volgende trip naar de Ardennen.

Nieuwsgierig geworden?
Boek nu ook jouw luxe kampeerovernachting bij Minicamping L'Escargot in Theux. De camping is geopend vanaf Pasen tot eind september.