04 augustus 2023

Welkom in de betoverende wereld van Huttopia Natuur Villages! Deze bijzondere bestemmingen met glamping in Frankrijk zijn een perfecte mix van natuurbeleving en comfort, waarbij je wordt omarmd door prachtige natuur. Bij een Huttopia Village ben je er écht even uit. De verschillende locaties zijn perfecte plekken om te wandelen, fietsen of gewoon te ontspannen in een hangmat tussen de bomen.

Wat zijn de Natuur Villages van Huttopia?

“Unieke accommodaties van hout en canvas met grote terrassen die openstaan voor de natuur, een veelheid aan activiteiten inbegrepen en een groot aanbod aan restaurants op basis van de lokale keuken.” - Huttopia

De Natuur Villages van Huttopia zijn verschillende prachtige vakantiebestemmingen midden in de Franse natuur. Op een Village van Huttopia kom je volledig tot rust en geniet je van de serene omgeving. Deze bijzondere locaties met glamping in Frankrijk zijn zorgvuldig uitgekozen om gasten te laten ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en om één te worden met de natuur. Huttopia staat bekend om haar duurzame aanpak met aandacht voor het milieu, dat zie je terug in elke Village.

Wat is het verschil tussen de Villages en Campings van Huttopia?

Hoewel zowel de Villages als de campings van Huttopia natuurrijke bestemmingen zijn, verschillen ze op een paar belangrijke punten. De campings zijn vaak groter en bieden een breed scala aan staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarnaast zijn er op de Campings ook huuraccommodaties beschikbaar, zoals houten chalets en bijzondere glampingtenten.

De Villages daarentegen zijn kleinschaliger en bieden een meer intieme ervaring. De meeste Villages vind je in afgelegen gebieden, omgeven door prachtige natuurlijke landschappen. De focus van de Villages ligt op comfort en ontspanning, met hoogwaardige accommodaties en voorzieningen. Hier, tussen prachtige natuurlijke landschappen, geniet je van de sereniteit van beboste bergen, uitgestrekte valleien of kabbelende rivieren die langs pittoreske dorpen slingeren. De unieke charme van de Villages ligt in hun kleinschaligheid, waardoor gasten een persoonlijkere en meer intieme ervaring hebben. De accommodaties zijn zorgvuldig ontworpen met oog voor detail en bieden een perfecte balans tussen moderne luxe en natuurlijke eenvoud.

Welke voordelen hebben de Villages?

Wellness in de buitenlucht

De Villages van Huttopia bieden talloze voordelen die je vakantie onvergetelijk maken. Eén van de hoogtepunten is de privéhottub die bij sommige accommodaties wordt aangeboden. Hier kun je genieten van een heerlijk ontspannen warm bad in de buitenlucht. Of wat dacht je van de Bosspa? Dat is wellness omgeven door de natuur. Hier vind je houten sauna’s en Finse warme baden.

Landelijke ligging

Daarnaast is de ligging van de Villages een groot pluspunt. Ze zijn gelegen op rustige en landelijke plekken, ver weg van de drukte van de stad. Hierdoor kun je optimaal genieten van de geluiden van de natuur en de frisse lucht. Of je nu gaat voor avontuurlijke trektochten door ongerepte bossen, ontspannen bij het knapperende haardvuur met een goed boek, of gewoon genieten van de betoverende sterrenhemel in de nacht, de Villages bieden een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Echt even rust

De Villages van Huttopia zijn autovrij zodat je optimaal van de rust kunt genieten. Er is een parkeerplaats voor je auto en met leuke karretjes kun je je bagage naar de glamping accommodatie brengen. Daarnaast is er bewust geen Wifi beschikbaar, dat is ook één van de fijne voordelen van de Villages. Zo kun je je even los koppelen van de dagelijkse drukte en heb je de focus op samen ontspannen in de natuur!
Wil je een avondje niet zelf koken in de keuken van je luxe kampeeraccommodatie in Frankrijk? Dan kun je op de Villages terrecht in het restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten à la carte.

Exclusieve accommodaties

De Huttopia accommodaties zijn op de Villages het meest exclusief. Ze hebben grotere terrassen en comfortabele tuinmeubels zodat je optimaal van de zon en buitenleven kunt genieten. Ook zijn bij de Villages de lakens en handdoeken altijd inbegrepen, zodat je naar wens licht kan reizen.

Activiteiten inbegrepen

Tot slot profiteer je bij de Huttopia Villages van inbegrepen outdoor activiteiten. Ieder weekend en tijdens de schoolvakanties iedere dag is er een vol activiteitenprogramma waar je gratis gebruik van kunt maken. Een tipje van de sluier? De activiteiten hebben vaste thema’s zoals natuur, sport, welzijn, feestavonden en nog veel meer.

Waar zijn de Natuur Villages te vinden?

“Bij de lavendelvelden van Dieulefit, aan het meer Lac de Rillé, in een Ardèche-bos in Sud Ardèche, in de Périgord in Lanmary of in Forêt les Vosges, omgeven door een bos dat in Canada had kunnen liggen…” - Huttopia

Deze unieke Villages brengen je naar enkele van de meest schilderachtige en diverse landschappen die Frankrijk te bieden heeft. Elke Village biedt een onvergetelijke reiservaring en een kans om te ontdekken hoe divers en adembenemend mooi Frankrijk kan zijn.

Bekijk hier de verschillende Villages:

Wat voor type accommodaties kun je boeken op de Natuur Villages van Huttopia?

De accommodaties in de Natuur Villages zijn zo ontworpen dat ze perfect aansluiten bij de natuurlijke omgeving. Gasten kunnen kiezen uit verschillende accommodaties, zoals houten chalets, gezellige lodges, comfortabele tenten en charmante blokhutten. Elk type accommodatie biedt een unieke ervaring en is voorzien van moderne gemakken zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke uitstraling. Dit zijn enkele favoriete voorbeelden van de glamping accommodaties op de Natuur Villages:

Cahutte

De Cahutte voor vijf personen is een combinatie van een comfortabele hut op palen met daarbovenop een tent. Onder de canvas-zeilen op de bovenverdieping bevinden zich de slaapplekken. Op de ‘begane grond’ vind je een kitchenette, een eethoek en een badkamer met een douche en een toilet. Het grote terras buiten is gemeubileerd met comfortabele tuinmeubels.

Trappeur Tent

Deze heerlijke glampingtent met twee slaapruimtes voor in totaal vijf personen is van alle gemakken voorzien; een kitchenette (met een koelkast, fornuis en complete inventaris), een eethoek en een mooie badkamer. Het grote houten terras buiten is gemeubileerd.

Cabane

De massief houten Cabane biedt met twee slaapkamers en een slaapbank plek aan 6 personen. Er is een woonkamer met een kitchenette (inclusief vaatwasser), een eethoek en een houtkachel voor extra veel sfeer. De mooie badkamer is uitgerust met een douche, een toilet en een wastafel. Het ruime terras buiten is gemeubileerd.

Dus, als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie omgeven door adembenemende natuur, kies dan voor een Huttopia Natuur Village. Ervaar de ontspanning en sereniteit, kom volledig tot rust en geniet van de bijzondere en duurzame ervaring die deze Villages bieden.Kies je voor een intiem verblijf in een Village, dan staat je een onvergetelijke vakantie te wachten midden in de prachtige Franse natuur!