De zon op je gezicht, de wind in je haar, je voeten in het zand… Vakantie en het strand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar voor een flinke portie zon, zee en strand hoef je echt de halve wereld niet af te reizen. Ook in Nederland zijn er genoeg plekken waar je je vitamine D-reserves weer even aan kunt vullen en je vanaf je ligbedje van een prachtig uitzicht kunt genieten.

Wat nou als we je vertellen dat je zelfs óp het strand kunt slapen? Nee, daarvoor hoef je geen retourtje Bali te boeken. Dat kan gewoon aan de Nederlandse kust. In een safaritent, lodge of strandhuisje word je iedere ochtend wakker met de zon aan de horizon en het geluid van golven die het strand op rollen. Als dat geen vakantiegevoel is… Dus haal je zwemkleding maar tevoorschijn en stof je teenslippertjes vast af. Deze zomer bouw je zandkastelen aan de Nederlandse kust! We zetten 5 glamping accommodaties op een rij waar we wel een nachtje zouden willen logeren.

1. Sea Lodge in Bloemendaal
Dichtbij het populaire Bloemendaal aan Zee, op loopafstand van alle gezellige strandpaviljoens, liggen deze sfeervolle sea lodges. Het is de ideale locatie om na een geslaagde stranddag van de laatste zonnestralen te genieten. De sea lodges zijn volledig ingericht in strandstijl en hebben een gezellige overdekte veranda, die een adembenemend uitzicht biedt over de duinen en de Noordzee. Ook kunnen vanuit hier prachtige wandelingen en fietstochten naar de hoogtepunten van de omgeving worden gemaakt, zoals Zuid-Kennemerland of IJmuiden.



2. Strandhuis in Julianadorp aan zee
In één van de meest Noordelijke puntjes van Nederland vind je deze pareltjes met hun enorme raampartij uitkijkend op zee. Deze ruime, vrijstaande strandhuisjes op palen zijn perfect om een weekend uit te waaien met het hele gezin. Voor jong en oud is er genoeg te doen: je kunt er diverse watersporten beoefenen, uitstapjes maken naar steden als Hoorn, Alkmaar of Den Helder, zeehonden kijken of gewoon luieren in je strandstoel met een goed boek. Met deze volledig uitgeruste accommodatie zal het je tijdens je vakantie aan niets ontbreken.



3. Strandlodge in Renesse
Even helemaal uitwaaien doe je in een strandlodge aan de Zeeuwse kust. De prachtige omgeving, de rustige ligging en de relaxte atmosfeer zorgen ervoor dat je hier echt tot rust kunt komen. De strandlodges zijn gemaakt van hout en ingericht met steigerhouten meubels voor een echt kampeergevoel, maar wel met alle gemakken van thuis. Door de openslaande deuren begeef je je naar de veranda, waar je tot de laatste minuut kunt genieten van de warme zomeravond. Ook het op het park gelegen strandcafé DOK en restaurant ZILT zijn een bezoekje waard, ofwel voor een goed ontbijt of een heerlijk bord tapas.

4. Strandhuisje in Cadzand
Alleen al vanwege het panoramische uitzicht horen deze strandhuisjes in dit rijtje thuis. De strandhuisjes liggen tussen het strand en de duinen in en zijn daarom dé plek om te vertoeven voor zonaanbidders en actievelingen. Begin de dag met een wandeling door de duinen, neem rond het middaguur een frisse duik of ga op pad met een picknickmand en sluit de dag af met een heerlijk glas wijn terwijl je de zonsondergang bekijkt vanuit je eigen design tuinmeubilair. Ook leuk: Cadzand ligt dichtbij de Belgische grens. Een middagje shoppen in Antwerpen mag dus ook zeker niet aan het programma ontbreken.



5. Beach House in Den Haag
Deze accommodaties op het strand liggen vlak achter de duinen, in de buurt van de bruisende boulevards van Scheveningen en Kijkduin. Het park zelf is groen, uitgestrekt en één en al rust. Daarom zijn deze strandhuisjes de ideale plek om lekker uit te waaien met de kids. Ga schelpen zoeken, beachvolleyballen of bouw een enorm zandkasteel: vervelen zullen ze zich hier in ieder geval niet. Bovendien liggen de beach houses op steenworp afstand van grotere steden als Den Haag en Rotterdam, dus er zijn voldoende uitstapjes mogelijk!

Waar zou jij wel willen overnachten?