21 februari 2024

Stel je voor: je bezoekt verschillende landen en steden in Europa waarbij je niet alleen prachtige landschappen en culturele schatten ziet, maar ook elke nacht doorbrengt in de mooiste accommodaties. Omgeven door de pracht van de natuur. Maak je reis extra bijzonder door de mooiste glampings van Europa te bezoeken. Glamping, een samenstelling van glamour en camping, biedt een unieke manier om de schoonheid van Europa te ervaren zonder in te leveren op comfort. Van sfeervolle glamping tenten in Toscane tot luxe boomhutten in een bos. Ontdek de perfecte mix van avontuur en luxe en maak een onvergetelijke reis. 

Reisroutes door Europa

Afhankelijk van de duur van je reis, en het aantal kilometers dat je wilt afleggen, delen we meerdere bijzondere reisroutes met je. Of je nu de zonovergoten kust van de Amalfikust volgt, of dwars door de geschiedenis wilt reizen door de oude ruïnes van Rome te bezoeken of Pompeii te bekijken: er is voor ieder wat wils. Op zoek naar de mediterrane verleiding? Begin je reis dan in het bruisende Barcelona, volg de Catalaanse kust naar de Franse Rivièra, en eindig tussen de citroenboomgaarden van de Amalfikust. Liever iets kouder? Bezoek dan de prachtige natuur van Noorwegen terwijl je door de majestueuze fjorden reist, prachtige watervallen bewondert en met een beetje geluk het noorderlicht kunt zien. Nog meer natuur zien? Begin dan in de Alpen en reis van de landschappen in Zwitserland naar de bossen van Oostenrijk. 

Romantiek onder de sterren

Romantiek en luxe komen samen in de mooiste glamping-accommodaties. De knusse tenten zijn doordrenkt met een vleugje romantiek. Onder de fonkelende sterrenhemel breng je magische avonden door, omringd door de rustige geluiden van de natuur. Kies uit verschillende accommodaties zoals safaritenten, boomhutten, natuurhuisjes, airlodges, tiny houses en zelfs yurts. Wil je echt een bijzondere ervaring? Kies dan voor een wijnvat, pod of een dome. Helemaal verliefd op glampings? En heb je altijd al gedroomd van het starten van een eigen camping? Dan is een glamping een leuke onderneming. Je kunt klein beginnen met een aantal accommodaties, of een grote glamping met honderden tenten opzetten. In sommige gevallen kun je ook een persoonlijke lening aanvragen om een glamping te beginnen.

Tips en tricks voor een onvergetelijke reis

Voor een onvergetelijke reis door Europa’s meest prachtige glampings, delen wij graag een aantal tips en tricks met je. We delen ze graag:

  • Kies voor het type glamping dat past bij jouw voorkeuren en verwachtingen
  • Zorg voor een goede uitrusting. Ga je veel wandelen? Kies dan voor comfortabele kleding, wandelschoenen en misschien wel een verrekijker.
  • Praat met glampingshosts om parels uit de omgeving te ontdekken
  • Verken de culinaire keuken van de regio en proef lokale gerechten
  • Wees flexibel en laat ruimte over voor spontaniteit, dan krijg je de meest bijzondere momenten!