We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee met ons bezoek naar de safaritenten van Glamping Nunspeet op de Veluwe.
Wie, wat, waar?
De luxe safaritenten van Glamping Nunspeet liggen op de Veluwe en zijn gevestigd op bungalowpark & camping De Witte Wieven. Deze camping ligt op 10 minuten fietsafstand van het gezellige centrum van Nunspeet. Daarnaast hebben we ook het plaatsje Elburg bezocht, waar we heerlijk hebben rondgedwaald door het historisch centrum en even een vers visje hebben gehaald op de markt. De imposante kerk is een echte eyecatcher. Voor één euro kun je de toren beklimmen, waar je wordt verrast door het prachtige panoramische uitzicht. Lekker zwemmen kan overigens bij 'de Zandenplas', waar we sowieso een duik hadden genomen als het beter weer was geweest.
Als je op vakantie bent met kinderen, dan moet je een bezoekje brengen aan Wildpark Het Aardhuis. Je kunt hier heerlijk wandelen door de bossen, wilde zwijnen voeren, herten spotten of een roofvogelshow bijwonen. Vergeet vooral niet af te sluiten met een stukje appeltaart met slagroom bij het bijzondere hoofdgebouw, wat de perfecte afsluiting van een wandeling door de bosrijke omgeving is! Tevens liggen attractiepark Walibi Holland en het Dolfinarium dichtbij.
Onze kampeerervaring
De Witte Wieven is een groene, rustige camping met veel wandelpaden op het park, waar veel te beleven valt. Helaas was het weer slecht toen wij er verbleven, maar als de zon schijnt kunnen kinderen zich goed vermaken in het zwembad, bij de manege of in de verschillende speeltuintjes. In het hoogseizoen is er een animatieprogramma met allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd in de kantine. Toen wij er waren was er een bingoavond waar iedereen fanatiek aan mee deed. We konden zo aanschuiven.

De safaritenten staan verspreid over een kampeerveldje. Wij sliepen in safaritent ‘De Eekhoorn’; een compleet ingerichte tent voor 4 personen. De safaritent heeft een ruime veranda met een leuk zitje, een barbecue en verse kruiden. Het interieur van de tent heeft een knusse uitstraling en is ideaal voor een gezin of een stel. Als je arriveert ligt er een welkomstpakket klaar met alle essentials. Erg fijn! De safaritent heeft geen eigen badkamer, maar het sanitairgebouw ligt gelukkig om de hoek. Lekker met een handdoek en douchespullen de camping over, daar krijgen wij echt een kampeergevoel van. ’s Avonds is het goed vertoeven op de overdekte veranda met de sfeervolle verlichting en niets dan kwetterende vogels om je heen. 
Ons oordeel
Een vakantie in een safaritent op Glamping Nunspeet is echt een aanrader, vooral voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur in een omgeving waar veel te ontdekken is! Wij waren met z’n tweeën en hebben ons geen moment verveeld. ’s Ochtends kun je in alle rust ontbijten in de safaritent, 's middags trek je eropuit om de Veluwe te verkennen en 's avonds kruip je moe en voldaan het comfortabele bed in. Maar ook gezinnen met jonge kinderen zullen zich prima op hun plek voelen te midden van alle rust en natuur die de camping te bieden heeft. Zelfs trouwe viervoeters mogen mee! Je ervaart hier het échte kamperen, maar wel met een luxe randje.

Wat kost een verblijf?
Een 4-persoons glamping tent kost € 250,- voor een weekend in de eerste week van juli 2017. Als je nu boekt, dan krijg je een introductiekorting van 30%.

Ook zin om luxe te kamperen?
Boek dan een gezellig glamping verblijf bij Glamping Nunspeet op de Veluwe en geniet van comfortabel kamperen.