We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Recreatiepark TerSpegelt in het Brabantse Eersel. 

Wie, wat, waar?
Recreatiepark TerSpegelt ligt in Eersel, iets onder Eindhoven en midden in de Brabantse Kempen. De regio heeft veel mooie natuur. Tegenover het park bevindt zich Natuurpoort TerSpegelt, het vertrekpunt van een aantal prachtige wandel- en fietsroutes. Op het park zelf begeef je je ook midden in de natuur, door de mooie groene kampeervelden en de grote zwem- en recreatieplassen. Je kunt er kamperen of een bijzondere lodge of tent huren. Nieuw zijn de comfortabele OutbackLodges Comfort. Deze grote safaritenten zijn geschikt voor 6 personen en bestaan uit 2 verdiepingen. Beneden is er een 2-persoons hemelbed en een 2-persoons bedstee en boven zijn er 2 eenpersoonsbedden. De tent is voorzien van een luxe keuken met vaatwasser, een ruime eettafel, een toilet en een knusse speelhoek onder de bedstee. Op de veranda staat een grote picknicktafel en een loungebank. Ook een hangmat en BBQ ontbreken niet. Het Australische thema komt overal terug in deze stoere tent, die wij met een jong gezin een weekend mogen testen.

Onze kampeerervaring
Recreatiepark TerSpegelt is een flink park, maar het is zo opgezet dat het heel vriendelijk en niet massaal oogt. We worden hartelijk ontvangen bij de receptie. Vooraf hebben we via de website alle gegevens al doorgeven en de foto’s voor de vakantiepasjes geüpload. Daardoor verloopt het inchecken lekker vlot.   

Aangekomen bij onze OutbackLodge Comfort zijn we onder de indruk van de grootte van de tent. Het voelt heerlijk ruim aan, mede door de extra verdieping. De tent is met veel oog voor detail ingericht. Er hangen Australische road signs, allerlei souvenirs en de deurknop van het toilet is een boemerang. Ook praktisch is overal aan gedacht: er zijn veel lampen, handige haakjes en opbergplanken. Met een kleuter, peuter en baby op vakantie is een hele uitdaging, dus de luxe van een vaatwasser en toilet in de tent is heerlijk. De televisie blijft uit, het is buiten veel te lekker weer.

De kinderen genieten van het eerste tot het laatste moment. Met veel plezier ontdekken ze de hele tent. De bedstee en de speelhoek vinden ze geweldig. Op het veldje voor de tent kunnen ze heerlijk spelen. Er staat een speeltoestel met glijbaan en ook de hangmat zorgt voor veel speelpret. En dan zijn er nog drie recreatieplassen met strandjes, een binnenzwembad, een airtrampoline, een Kabouterpad, een kinderboerderij en een activiteitenprogramma. Er is zoveel te doen op het park dat we niet eens overal aan toekomen. Erg bijzonder is het SterrenStrand: een overdekte speeltuin met zand, water en een groot kasteel. Ideaal voor een regenachtige dag.

Na een dag vol plezier liggen de kinderen ’s avonds lekker te slapen en begint onze avond op de veranda. Wat een rust om ons heen. Dit is echt genieten van het buitenleven.

Ons oordeel
TerSpegelt heeft het principe van glamping goed begrepen en biedt een heerlijke combinatie van buitenleven en comfort. De OutbackLodges Comfort zijn zeer geslaagd. Op deze manier is kamperen met een jong gezin helemaal geen gedoe. Het enige dat ontbreekt is een douche in de tent. Maar het sanitairgebouw is minder dan een minuut lopen en het is erg schoon. En je kunt natuurlijk ook je kinderen inzepen onder de douche bij het zwembad.

Het park is vooral geschikt voor gezinnen. Er zijn leuke activiteiten voor de kleintjes, zoals de speeltuinen en het Kabouterpad. Het zwembad is erg praktisch: er is een leuk peuterbadje en er zijn verschoonplekken en babyboxen aanwezig. Medewerkers zijn behulpzaam en houden graag even een deur voor je open. Maar ook met oudere kinderen kun je gerust naar TerSpegelt toe. Zij zullen zich prima vermaken bij de tokkelbaan, het blobkussen, het sportplein, de nieuwe PumpTrack of de klimmuur.

Optimaal genieten van het buitenleven, de recreatieplassen en de strandjes doe je in de zomer. In het voorjaar en de herfst kun je bij kouder weer natuurlijk wel genieten van het binnenzwembad en het SterrenStrand. Wat bijzonder is aan TerSpegelt, is dat er in zowel de zomervakantie als in het voor- en najaar volop activiteiten voor alle leeftijden worden georganiseerd. Van een sprookjestocht tot aan een OutdoorCinema, plezier gegarandeerd.

 

Voor ons gezin heeft het verblijf maar één nadeel: dat we niet wat langer kunnen blijven! Deze glamping accommodatie kunnen we dan ook met een gerust hart aanbevelen.

Ook boeken?
Reserveer nu jouw verblijf in een OutbackLodge Comfort of WaterLodge op TerSpegelt voor een onvergetelijk verblijf met het hele gezin.