We Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee met ons bezoek bij Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten-Spakenburg.

Wie, wat, waar?
Jachthaven Nieuwboer ligt op slechts 10 minuten lopen van het authentieke centrum van Spakenburg, in het noorden van de provincie Utrecht. Vanwege de directe aansluiting naar de Randmeren is het dé ontmoetingsplek voor watersportliefhebbers in de regio. Waar Jachthaven Nieuwboer ’s winters fungeert als stallingsplaats, worden in het voorjaar alle sloepen weer te water gelaten en kan het vaarseizoen beginnen! Bij Jachthaven Nieuwboer bruist het dan ook van de bedrijvigheid: van vaarcursussen tot zeilarrangementen, er is van alles te beleven! Na een heerlijke dag op het water kun je in alle rust bijkomen op het aangelegen kampeerterrein. Sinds kort staan hier ook twee luxe ingerichte safaritenten, die direct aan het water van het ‘Kleine Zeetje’ grenzen.



Onze kampeerervaring
Bij aankomst is het voordeel van de unieke ligging van Jachthaven Nieuwboer meteen duidelijk: vanuit de safaritenten heb je aan alle kanten een prachtig uitzicht. Aan de voorkant zie je ’s avonds de zon zakken achter de jachthaven en ’s morgens geniet je van de eerste zonnestralen op het extra terras aan de achterkant. Dit terras is speciaal toegevoegd zodat je in alle privacy van de rust van de omgeving kunt genieten. Je hebt werkelijk het idee dat je er de enige bent! Terwijl het water van het Eemmeer rustig onder de vlonder door kabbelt, horen we het geluid van de wind door het riet, de vogels in de lucht en zien we regelmatig een oude botter voorbijkomen.



We worden persoonlijk welkom geheten door de familie Nieuwboer, die de accommodatie beheert. Ze zijn ontzettend blij met de komst van de nieuwe tenten, die vanaf dit seizoen te boeken zijn. In de safaritent ligt een fles wijn en een originele Spakenburgse koek op ons te wachten, waarop ‘welkom’ geschreven staat. De kachel staat al aan en er ligt een uitgebreide map klaar met informatie over alles wat er in de omgeving te doen en te zien is. We voelen ons direct thuis! Nadat we onze koffers hebben uitgepakt, gaan we meteen op pad met onze gehuurde fietsen.



In Spakenburg is er namelijk ontzettend veel te ontdekken. De stad heeft een historisch centrum, waar je veel kunt leren over de bottervaart en waar op zaterdagen een authentieke markt wordt gehouden. Verder kun je er heerlijk eten bij de lokale restaurantjes en zijn er prachtige wandel- en fietstochten te maken. Bij goed weer kun bij Jachthaven Nieuwboer sloepen huren, zodat je de omgeving ook vanaf het water kunt ontdekken.



Ons oordeel
’s Morgens worden we wakker met de geur van versgebakken broodjes, die bij de receptie te bestellen zijn. Uitgerust ontbijten we op het terras voor onze safaritent. We hebben genoten van ons verblijf in een safaritent bij Jachthaven Nieuwboer. Vooral in het zomerseizoen is het hier heerlijk vertoeven! Omdat de safaritenten beschikken over één groot tweepersoonsbed en twee stapelbedden, zijn ze ideaal voor zowel een familievakantie als een romantisch weekendje weg. Vanwege hun directe ligging aan het water zijn ze alleen minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Waterliefhebbers zijn hier wel helemaal als een vis in het water! De combinatie van jachthaven en kampeerterrein is ideaal voor iedereen die houdt van varen én glamping. Bovendien biedt Jachthaven Nieuwboer zoveel mogelijkheden, dat je je hier geen minuut zult vervelen. En dankzij de gastvrijheid van de familie Nieuwboer voelen we ons helemaal op onze plek. Wat ons betreft verdient Jachthaven Nieuwboer de Glampings stamp of approval!

Nieuwsgierig geworden?
Boek nu ook jouw luxe kampeerovernachting bij Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten-Spakenburg hier.