Het comfort en luxe van je eigen huis, maar dan verkleind tot een ecologisch oord midden in de natuur. Deze zogenaamde tiny house wordt alsmaar populairder in Nederland. En dat is niet gek, wij zijn er namelijk ook dol op! Met deze opkomende glamping trend in gedachten, leek het ons een goed idee om eens op zoek te gaan naar de leukste tiny houses in Nederland.

Droompark de Zanding- Tiny Houses in Gelderland

Op Droompark de Zanding vind je dit charmante huisje wat geschikt is voor 4 personen. Zowel het interieur als het exterieur van de woning beschikken over veel natuurlijke invloeden. De inrichting is erg stijlvol en lijkt wel uit een woonmagazine te komen, zo sfeervol en warm. De tiny houses liggen allemaal aan een openlucht binnenplaats met hottub, hangmatten en barbecue zodat jij jouw dag op een perfecte manier kunt afsluiten in de buitenlucht. En nog een pluspunt, de schitterende natuur van Nationaal Park de Hoge Veluwe is op steenworp afstand van de glamping!

Tiny House Gelderland

Camping Vinkenhof- Tiny Houses in Zuid-Limburg

Dat Nederland leuke tiny houses kent, bewijst ook Camping Vinkenhof. In Zuid-Limburg kun je namelijk genieten van volledig ingerichte tiny houses, welke eigenlijk ook wel iets weg hebben van een woodlodge. De camping ligt langs rivier de Geul en aan een prachtig natuurgebied. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ook liggen steden als Maastricht, Valkenburg en Aken op korte afstand van de glamping. Daarnaast kun je deze accommodatie ook boeken tijdens een van de vele leuke evenementen die hier jaarlijks georganiseerd worden, zoals Pinkpop, Limburgs Mooiste of een concert van Andre Rieu.

tiny houses nederland

Droompark Maasduinen – Tiny houses in Limburg

Deze tiny houses zijn een ware lust voor het oog. De stoere inrichting samen met alle luxe voorzieningen van deze woning staan garant voor een heerlijke vakantie. Dit huisje is geschikt voor 2 personen en is daarmee een ideale plek voor een romantisch weekendje weg. Droompark Maasduinen beschikt over veel verschillende faciliteiten die je verblijf een ware boost zullen geven. Zo kun je heerlijk baantjes trekken in het binnenzwembad (open van maart t/m oktober), gebruik maken van de wellnessfaciliteiten of genieten van het natuurmeer met zandstrand.

tiny house limburg

Drostes - Tiny Houses in Twente

Deze bijzondere landschapskamer vind je midden op het Twentse landschap. Achter deze glamping schuilt een bijzonder concept wat is ontstaan in samenwerking met lokale boeren. Tijdens een verblijf bij Drostes gaat een gedeelte van de opbrengst naar het landschapfonds, waardoor het typische Twentse landschap kan worden behouden en hersteld. 

tiny house twente

Bad Hoophuizen – Tiny Houses op de Veluwe

Nog zo’n plaatje op de Veluwe is Droompark Bad Hoophuizen. Als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming in eigen land, dan is dit jouw antwoord. Vanuit dit mini-appartementje geniet je namelijk van de bijzondere natuur van de Veluwe. Dit romantische tiny house is geschikt voor 2 personen en is erg leuk voor een weekendje weg in Nederland.

tiny house veluwe

Ben je ook geïnspireerd om een tiny house te proberen? Een leukere vakantie kun je je haast niet bedenken! Bekijk ook even dit leuke artikel over hoe je zelf een tiny house kunt bouwen (goals!).