01 september 2016

Als je zoekt naar een goede bestemming om te genieten van de nazomer geldt: hoe zuidelijker hoe beter. In oktober ligt in Kroatië, Italië,  Portugal en Spanje de gemiddelde temperatuur boven de 20 graden. Niet alle glamping locaties zijn echter nog open in oktober. Ik heb daarom voor je gespeurd naar een aantal toplocaties waar je ook in de herfstvakantie terecht kunt.

Ontdek Kroatië

Camping Bi Village is tot eind oktober geopend en Camping Poljana tot half oktober. Kroatië is een prachtig land met oude stadjes, indrukwekkende natuur en heerlijk eten. In oktober is het gemiddeld 20 graden overdag en 12 graden ’s nachts.

Glamping op Sardinië

Het Italiaanse Sardinië is een heerlijk eiland om per auto te verkennen. Je kunt er ook goed wandelen en dan is 22 à 23 graden natuurlijk perfect. ’s Nachts is het ongeveer 13 graden. Camping Laguna Blu is open tot eind oktober. 

Luxe kamperen in Portugal

In Noord Portugal is het in oktober rond de 21 graden overdag en 11 graden ’s nachts. Je vindt er de kleinschalige glamping locatie Quinta do Cascalhal, waar je tot eind oktober nog een safaritent met privé zwembad kunt huren.  In Zuid Portugal, in de Algarve, is het nog iets warmer: 23 graden overdag en 14 graden ’s nachts. Algarve Safari Lodge is de hele maand oktober nog geopend.

Genieten in Spanje

In Spanje heb ik drie prachtige locaties voor je gevonden. Het is er in oktober gemiddeld 23 graden overdag en 15 graden ’s nachts. Bij Ecolodge Refugio Marnes kun je tot eind oktober verblijven in een Jaima: een sfeervolle bedoeïenentent. Bij Balcón de Andaluz  kun je zelfs het hele jaar terecht. Net als bij Casa del Mundo aan de Costa Blanca, een streek waar veel fietsprofs in de winter trainen.

Ik wens je een avontuurlijke herfstvakantie. Laat je me weten waar je heengaat?

NB: bezoek de website van de locaties voor de actuele beschikbaarheid.