Zdravo! Welkom in één van de groenste landen van Europa: Slovenië. De nog onontdekte parel die bol staat van de mooie plekjes en ongerepte natuur. Een plek waar je zeker geweest moet zijn en wij vertellen je waarom.

1. Het perfecte klimaat

Slovenië heeft een mediterraan klimaat met in de zomer temperaturen rond de 26 graden en weinig neerslag. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onverwachte regenbuien of donkere wolken, maar mocht dit toch het geval zijn, dan kun je natuurlijk altijd schuilen in je waterafstotende safaritent.


2. De indrukwekkende natuur

In Slovenië vind je verschillende nationale parken en ontelbaar veel meren en rivieren. Het Triglav National park is daar één van en is tevens één van de oudste nationale parken van Europa. Naast hoge bergen vind je hier ook prachtige meren en watervallen. Een wandeling langs de kraakheldere Socca rivier moet zeker op je Slovenië Bucketlist, want dit watersportvriendelijke gebied wordt het hoogtepunt van je reis!


3. Haar sprookjesachtige steden

Het betoverende stadje Bled staat bijvoorbeeld bekend om haar meer met het kleine eilandje in het midden. Fietsers, wandelaars en hardlopers kunnen hun hart ophalen in het groene gebied. Ook Ljubljana is een bezoekje waard, met haar 280.000 inwoners en historische bezienswaardigheden heerst er hier een gezellig en relaxt sfeertje.


4. De rijke keuken

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar de keuken van Slovenië is erg gevarieerd. Doordat het land grenst aan veel verschillende landen, tref je hier verscheidene specialiteiten. Bezoek één van de goede restaurants of juist de Gostilna, lokale door families gerunde restaurants die vaak met ingrediënten uit de regio koken. En wist je dat het land ook veel wijnen produceert? Vooral in de regio Goriska Brda vind je uitgebreide wijngaarden van wijnboeren met ieder hun eigen tradities en geheimen.

5. Best bewaarde geheim van Europa

Slovenië wordt gezien als onontdekte parel, waar nog nauwelijks massatoerisme te bekennen is. Wat is er nu lekkerder dan als één van de eerste de mooiste plekjes ontdekken zonder dat je omringd wordt door hordes toeristen?


6. Glampings

Wist je dat er ook een aantal leuke glampings in dit droomland zijn? Luxe kamperen in Slovenië is perfect in een luxe glamptent of spannende piratenbungalow. Kom tot rust in het bijbehorende spa- en wellnesscentrum direct naast het zwemparadijs en ontdek de prachtige omgeving van Olimia Adria Village. Ontspannen doe je ook zeker in de termale bronnen van Terme Catez. Een ideaal gelegen glamping die de perfecte uitvalsbasis biedt voor het bezoeken van culturele steden als Ljubljana en Zagreb.