15 mei 2022

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Onlangs verbleven we een heerlijk zonnig weekend in een safaritent op Vakantiepark Sandberghe. Een glamping midden in de natuur met fijne faciliteiten. Lees verder voor onze glamping ervaring bij Vakantiepark Sandberghe.

Wie wat waar?

Vakantiepark Sandberghe ligt midden in een prachtig natuurgebied, tegen de rand van het stuifzandgebied en de bossen van Bedaf. Hier geniet je van een heerlijke glamping vakantie vanuit een luxe en volledig ingerichte safarilodge. Er is keuze uit verschillende lodges met ruimte voor verschillende gezelschappen.

Op het park ligt een grasveld met allemaal verschillende luxe glamping tenten: de mini voor 2 personen, duin- en bosloges voor 4-6 personen en de grote, luxe koningslodge voor 8 personen. Midden in het veld staat een vuurschaal met houten zitjes en op het grasveld met zand staat een speeltoestel. Zeker een leuke plek als je (met kinderen) in Nederland op vakantie gaat! Kinderen kunnen leuk spelen met elkaar en vakantievriendjes. Maar voor ieder gezelschap is Sandberghe een fijne bestemming. Of je nu met het gezin, met een vriendengroep of zoals wij met z’n tweeën gaat.

Onze glamping ervaring bij Vakantiepark Sandberghe

Na een klein uurtje rijden komen we in de namiddag aan bij Vakantiepark Sandberghe. Het inchecken verloopt snel en soepel: we rijden na een korte check-in door naar het veld waar onze boslodge staat. Bij aankomst krijgen we een welkomsttasje met een uitgebreide brochure over het vakantiepark en verschillende brochures en tips voor leuke uitjes in de omgeving.

Achter de receptie zie je meteen het verwarmde buitenzwembad liggen. Nu nog iets te koud maar op warme zomerdagen kun je hier een heerlijke duik nemen. Naast het zwembad zien we de Huyskamer: hier kun je terecht voor een hapje en een drankje en je kunt hier spelletjes spelen. Er is een gezellig terras welke uitkijkt op het zwembad, een speeltuintje en de geitjes en kippen die leven bij Sandberghe.

Eenmaal aangekomen bij de boslodge valt ons meteen op hoe groot deze is, we kunnen niet wachten om de luxe tent van binnen te bekijken! De Boslodge heeft een ruime woonkamer met bank, stoelen, een grote eettafel en een pelletkachel voor als het wat kouder is. De open keuken en het leefgedeelte is gezellig ingericht met een fijne huiselijke sfeer. Op de eettafel staat verse thee in leuke potjes klaar met wat lekkere snoepjes. De keuken heeft ook alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf: keukengerei, koffiezetapparaat, een waterkoker en kookplaat. Achterin de tent staat een koelkast.

Er zijn twee slaapkamers met beide 2 eenpersoonsbedden en er is nog een knusse vide. Met een klein trapje en houten deurtjes vind je hier een tweepersoonsbed. Er is een badkamer met regendouche, toilet en wastafel. De douche ziet er heerlijk luxe uit! De bedden zijn voor ons opgemaakt en klaar om een lekker weekendje in te slapen. 

Nadat we onze tassen hebben uitgepakt en geïnstalleerd zijn zitten we even op de houten veranda voordat we naar Uden rijden om wat boodschappen te doen. Sandberghe ligt vlakbij Uden, in 10 minuten reden we naar het centrum voor wat boodschappen. Deze plaats was groter dan verwacht, we hebben gewandeld door het centrum, een beetje gewinkeld en langs de terrasjes gelopen.

Avondeten doen we bij Gasterij de Pier, hier genieten we van een soepje en een heerlijke pannenkoek. Gasterij de Pier ligt direct naast Sandberghe, dus we lopen makkelijk even heen en weer.

We sluiten de eerste avond gezellig af met een spelletje en een drankje op de veranda. Rondom het grasveld zijn gezellige lampjes en ook staat er een grote boom waar allemaal lampionnen in hangen. Super sfeervol en gezellig voor een avondje op het terras van de Boslodge. Als het na zonsondergang wat frisser wordt, pakken we wat dekentjes erbij voordat we ons bed in duiken. 

Wakker worden met het geluid van fluitende vogels, dat hebben we wel vaker bij Glampings, maar bij Sandberghe is het een heel orkest! Je merkt in de ochtend goed dat je vlak naast het bos overnacht. Het is dan ook heel gezellig om met alle fluitende vogels wakker te worden. We hebben broodjes besteld voor het ontbijt en deze halen we op bij de receptie. We maken een feestje van het onbijt, met een sapje, een kop thee en lekkere verse broodjes. Lekker samen wakker worden in de buitenlucht.

Onze boslodge ligt direct aan de bosrand, hier ligt een hoge zandheuvel waar je (steil) naar boven kunt lopen. Het is even een klim, maar eenmaal bovenop de heuvel heb je een prachtig uitzicht op de andere kant: de stuifduinen van Bedaf. Het is prachtig en zelfs een beetje bizar dat dit natuurgebied zo dicht bij onze glamping tent ligt. We maken een wandeling door het zand, door de bossen en we maken hier maar al te graag wat foto’s.

Ook een wandeling over het vakantiepark zelf mag niet ontbreken. Er is nog een ander veld met luxe houten lodges en verspreid over het park staan verschillende vakantiehuisjes. Er zijn buitenkeukens te vinden verspreid over het park, hier kun je een BBQ huren voor gezellige barbecue avonden. Daarnaast staan er op deze plekken ook vuurschalen, zodat je ‘s avonds lekker bij het kampvuur kan zitten. Sandberghe laat je écht het buitenleven beleven tijdens een verblijf.

Als we nog wat verder lopen komen we een moestuin tegen, hier kunnen de kinderen een aantal keer per week helpen met, en leren over  moestuinieren. Naast de moestuin staat een outdoor sauna. De 4-persoons barrelsauna is omheind, met aan de binnenkant een buitendouche en loungestoelen. Deze kun je reserveren bij je verblijf en heb je dan helemaal voor jou alleen. Heerlijk als je net nog even een beetje extra wil ontspannen. Voordat we teruggaan naar de tent brengen we tijdens onze wandeling nog een bezoekje aan de geitjes en de kippen. Dwerggeiten Janneke en Saartje zijn elke dag aanwezig op het park.

Ons oordeel

Een weekendje bij Vakantiepark Sandberghe hebben we zo gevuld: dwalen over de stuifduinen en een mooie wandeling maken door het bos en tussen de omliggende weilanden... we vullen we onze dagen met de natuur. De Boslodge is een fijne glamping tent waar je na een dag ontdekken lekker ‘thuis’ komt en waar je je terug kunt trekken tussen de bomen. Doordat de Boslodge ruim ingericht is, met een grote keuken en luxe badkamer is dit de ideale plek voor een luxe kampeervakantie op de Veluwe.
Vakantiepark Sandberghe is een fijne combinatie van een vakantiepark met luxe faciliteiten én een bijzondere, kleinschalige locatie in de natuur. Hier kun je ultiem genieten van het buitenleven maar zonder in te leveren op een luxe vakantie.

Wat kost een verblijf?

Een weekendje in de Boslodge op Vakantiepark Sandberghe voor 6 personen boek je in het laagseizoen vanaf €838. Ben je benieuwd naar de Boslodge, of naar de andere accommodaties van Vakantiepark Sandberghe?

Bekijk hier ons aanbod van dit mooie vakantiepark: Vakantiepark Sandberghe.