20 december 2021

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeer ervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Afgelopen nazomer mochten we een nachtje verblijven op River Camping Bled, een glamping in de natuur met uitzicht op de bergen. Lees verder voor onze glamping ervaring bij River Camping Bled.

Wie wat waar?

Afgelopen nazomer maakten we een roadtrip door Europa met een glamping bestemming in Slovenië. Dit prachtige land vol natuur stond al een tijdje op onze lijst en we waren erg benieuwd naar het meer van Bled. Voor Glampings sliepen we één nachtje in een Alpine Cottage op River Camping Bled.

River Camping Bled is een camping met glamping in Slovenië. Een kleinschalige familiecamping met leuke faciliteiten voor jong & oud. Er is een zwembad, de camping ligt midden in de natuur en vlakbij leuke bezienswaardigheden.

Onze glamping ervaring bij River Camping Bled

Vanuit Wenen (Oostenrijk) reden in ongeveer 4,5 uur naar de camping. River Camping Bled ligt in het noorden van Slovenië, net onder de Oostenrijkse grens. Het was heerlijk om over de snelwegen van Slovenië te rijden, overal bergen en een prachtige groene omgeving. Dit zagen we ook meteen eenmaal aangekomen bij River Camping Bled. De camping is laag gelegen, aan een rivier en door de lage ligging heb je een prachtig uitzicht op de bergen. 

Eerst checkten we in, waarbij we vriendelijk begroet werden bij de receptie. Met de sleutel wandelden we naar onze accommodatie. De Alpine cottage is erg ruim met veel fijne faciliteiten. Via de grote overdekte veranda loop je naar de grote glazen schuifdeur om binnen te komen. Rechts is een keuken met o.a. een kookplaat en een vaatwasser. Heerlijk even niet afwassen! Links van de keuken staat een eenvoudige eettafel met een brochure van de camping. Ook is er in deze ruimte een tv, een bank en er is airco/verwarming aanwezig in de cottage. 

Er zijn twee verschillende slaapkamers: er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een slaapkamer met drie eenpersoonsbedden. Op alle kamers staan kasten zodat je bij een langer verblijf al je spullen makkelijk kunt opbergen. Achterin de cottage vinden we de badkamer, met douche, toilet en een wastafel met spiegel.

Nadat we gesetteld zijn in de cottage is het tijd om de camping te verkennen. De camping ligt aan de rand van een bos dus je loopt zo de natuur in. We wandelen over de camping, langs de andere glamping accommodaties (er staan o.a. ook andere cottages, er is een mini boomhut en er zijn safaritenten), tussen de bomen door komen we uit bij de rivier met kiezelstrand.

Het strand met de rivier is een prachtige plek op deze glamping in Slovenië! Het water is helderblauw en de zon schijnt tussen de bomen door. Als het iets warmer was dan hadden we hier zeker even een duik genomen. Mocht je in de zomer verblijven op River Camping Bled dan is dit echt een aanrader. 

Naast de rivier op de camping is er ook een fijn zwembad te vinden, er zijn verschillende speelmogelijkheden en je kunt bij de receptie fietsen huren om de omgeving te verkennen. Bij een langer verblijf is het ideaal om naar het meer van Bled te fietsen, op korte van de camping. Er is van alles te doen in de omgeving, River Camping Bled geeft leuke tips in de brochure.

In de avond koken we spaghetti in de keuken van de cottage en blijven we lekker binnen. Omdat we in de nazomer Slovenië bezoeken koelt het ‘s avonds flink af. Het is koud, maar door de verwarming in de cottage kunnen we knus binnen zitten.

Na een heerlijke nacht slapen (de bedden zijn erg fijn) worden we de volgende dag vroeg wakker. We willen nog even wat foto’s maken van de camping. Na het ontbijt lopen we nog een rondje over de zonnige camping, het uitzicht op de bergen blijft erg mooi. Rond 10 uur is het tijd om uit te checken, maar we hebben voor vandaag nog iets leuks op de planning staan: een bezoek aan het meer van Bled.

Na het uitchecken stappen we weer in de auto en rijden we richting het meer. Ondanks dat we buiten het hoogseizoen zijn merken we dat het meer van Bled populaire bezienswaardigheid is: we zijn niet de enige die het meer bezoeken. We lopen van de parkeerplaats naar de voet van het meer en het uitzicht is fantastisch: het grote uitgestrekte meer, het eiland met het kasteel in het midden en de groen-bruine bergen rondom. Doordat het bijna herfst is hebben alle bomen al een beetje een bruine kleur. 

Er is een wandelroute waardoor je om het gehele meer kunt lopen. We doen iets meer dan één uur over de mooie wandeltocht en sluiten deze af bij een terrasje met uitzicht op het meer. Als afsluiter eten we een ‘cremeschnitte’ een Sloveense versie van de tompouce. 

Ons oordeel

Slovenië heeft ons verrast en is echt een aanrader voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een glamping vakantie in de natuur. Veel wandelen, outdoor activiteiten en genieten van de bergen en groene omgeving! Zowel voor stellen als gezinnen is het een fijne vakantiebestemming en River Camping Bled is een ideale uitvalsbasis om dit mooie land te ontdekken. Ook de Alpine Cottage was een fijne accommodatie om lekker tot rust te komen na een dag onderweg of na een dag in de natuur en het is erg fijn dat je een eigen keuken en eigen badkamer hebt op de camping.

Wat kost een verblijf?

De vanaf prijs (laagseizoen) is € 150,- per nacht.

Ben jij benieuwd naar Slovenië voor jouw volgende vakantie?

Zet River Camping Bled dan zeker op je lijstje! Je vindt deze glamping in Slovenië hier: https://glampings.nl/river-camping-bled-lodges