04 oktober 2023

Ontdek de glamping hotspots van Gelderland

Gelderland, met zijn uitgestrekte bossen, historische stadjes en kronkelende rivieren, biedt de perfecte achtergrond voor een luxe kampeerervaring, ook wel bekend als 'glamping'. Als je op zoek bent naar het comfort van een hotel gecombineerd met de authentieke natuurbeleving van kamperen, dan is glamping in Gelderland de perfecte keuze voor jou. In dit artikel duiken we in enkele van de beste glamping hotspots van deze provincie.

Waarom Gelderland de perfecte glamping bestemming is

Als je nadenkt over verhuizen naar een rustiger gebied en je bladert door de landelijke woningaanbiedingen op een website zoals Huurportaal, krijg je al een idee van de charme van Gelderland. Echter, om de ware essentie van deze provincie te ervaren, kun je overwegen om te glampen tussen de natuurlijke schoonheid van de Veluwe, het Rivierengebied en de Achterhoek. Door te kiezen voor een glamping ervaring krijg je een voorproefje van de rust en pracht van deze regio, maar dan wel met alle luxe en gemakken van thuis.

De charme van glamping

Glamping is niet zomaar een trend; het is een levensstijl. Voor velen vertegenwoordigt glamping de perfecte balans tussen het omarmen van de wildernis en het behouden van de gemakken van het moderne leven. 

Terwijl traditioneel kamperen je in direct contact brengt met de elementen – wat voor sommigen een aantrekkelijk avontuur kan zijn – kan het ook met bepaalde ontberingen komen. Koude nachten, oneffen slaapoppervlakken en het constante gevecht met insecten kunnen het plezier voor sommigen temperen. Glamping daarentegen biedt een oplossing voor deze uitdagingen.

Je geniet van de rust en het geluid van de natuur, maar dan zonder het gedoe van een tent opzetten of slapen op een luchtbed. Denk aan comfortabele bedden, een eigen keuken voorzien van moderne apparatuur, en soms zelfs een jacuzzi onder de sterren waarin je kunt ontspannen na een lange dag van verkennen.

Bovendien gaat glamping verder dan alleen comfort. De locaties zijn vaak zorgvuldig gekozen om gasten een unieke natuurbeleving te bieden. Of het nu gaat om het wakker worden met een panoramisch uitzicht op de bergen, het inslapen op het zachte geluid van kabbelend water, of het genieten van een kampvuur zonder rook in je ogen; glamping zorgt voor deze magische momenten zonder compromissen.

In essentie is glamping de moderne interpretatie van het buitenleven, waarbij het beste van beide werelden wordt gecombineerd: de ongerepte schoonheid van de natuur met de luxe en het comfort van thuis.

Top 5 glamping hotspots in Gelderland

Natuurlijk! Gelderland, met zijn uitgestrekte bossen, rivierlandschappen en historische steden, is een ideale bestemming voor glamping, een combinatie van glamour en kamperen. Hier zijn enkele glamping-opties in Gelderland:

1. Buitenplaats Beekhuizen - Diep in de bossen van Nationaal Park Veluwezoom, vlakbij Velp, ligt Buitenplaats Beekhuizen. Hier kun je overnachten in luxe pods of ruime safaritenten, allemaal voorzien van moderne voorzieningen en een eigen keuken en badkamer. Het terrein zelf is schilderachtig, gelegen in een dal omringd door heuvels, beekjes en dichte bossen. Activiteiten zoals wandelen, fietsen en vogels spotten zijn direct vanaf de locatie mogelijk.

2. Landgoed Tongeren - Dit is een historisch landgoed bij Epe, midden in de Veluwe. Ze bieden luxe safaritenten aan, die voorzien zijn van alle gemakken. Het omliggende landschap is ideaal voor wandelingen en fietstochten.

3. Safaripark Beekse Bergen - Hoewel het primair een safaripark is, biedt het ook glamping-accommodaties. Bezoekers kunnen overnachten in luxe safaritenten of lodges, met uitzicht op de dieren. Het is een unieke ervaring om te slapen met het geluid van wilde dieren op de achtergrond.

4. Glamping de Oever - Gelegen aan de rivier de Waal bij Nijmegen, biedt deze glamping locatie unieke accommodaties zoals woonboten en luxe tenten. Vanuit hier kun je gemakkelijk de historische stad Nijmegen bezoeken of genieten van het rivierlandschap.

5. Recreatiepark 't Gelloo - Gelegen in Ede, midden in de Veluwe, biedt deze locatie luxe chalets en lodges aan. Er zijn ook faciliteiten zoals een zwembad en speelplaatsen, waardoor het ideaal is voor gezinnen.

Dit zijn slechts enkele van de vele glamping-opties in Gelderland. De provincie combineert het beste van beide werelden: de rust en schoonheid van de natuur, met de luxe van moderne accommodaties. Het is een ideale bestemming voor diegenen die willen kamperen, maar ook willen genieten van het comfort en de luxe.

Tips voor je glamping trip

  • Boek op tijd: Glamping wordt steeds populairder, dus zorg dat je op tijd je plekje reserveert.
  • Pak licht in: Het voordeel van glamping is dat veel voorzieningen al aanwezig zijn. Je hoeft dus niet je hele uitrusting mee te slepen.
  • Verken de omgeving: Gelderland heeft talloze wandel- en fietsroutes die je direct vanuit je glamping locatie kunt starten.

Conclusie

Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of iemand die houdt van het comfort van een hotel, glamping in Gelderland biedt het beste van twee werelden. Geniet van de natuur, de rust en het comfort op enkele van de meest unieke locaties in Nederland.