06 januari 2018

Bij glampings denk je natuurlijk al snel aan zonnige campings met luxe zwembaden en fijne zandstranden. Toch is een glamping in de winter ook een leuke optie. Lange bos- of bergwandelingen door de sneeuw om daarna op te warmen in een hottub, sauna of bij een echt haardvuur! Wil je dit seizoen de winter echt goed beleven? Ontdek dan onze mooiste winterglampings!   

1, Handwerkerhof Zigeunerwagen - Beieren, Duitsland 
Beleef de winter in deze unieke zigeunerwagen in het prachtige berg- en heuvellandschap de Fränkische Schweiz. Hier kun je geweldig hiken in de vele natuurgebieden of het beroemde ‘Fünf-Seidla-Steigs’ die je langs vijf verschillende brouwerijen brengt! Geniet ‘s avonds van de privé-hottub op het houten terras of een heuse winterbarbecue!   

2. Buitenplaats Beekhuizen - Veluwe, Nederland
Ook al zijn de Nederlandse winters soms wat onvoorspelbaar, op de Veluwezoom bij Buitenplaats Beekhuizen ben je hoe dan ook verzekerd van een unieke (winterse!) kampeerervaring. Geniet van de verwarmde wellnesstent met privéhottub, een zelfgestoken vuurtje en het lekkere restaurant in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. En vergeet je snowboots niet mee te nemen op de georganiseerde winterwandelingen! 

3. Camping Dreilandereck - Tirol, Oostenrijk 
Wintersporters kunnen hun hart ophalen op Camping Dreiländereck in het Oostenrijkse Tirol. Omgeven door de Ötztal Alpen, de Samnaun en de Silvretta bergen is dit skigebied met haar 340 km aan pistes een walhalla voor wintersportliefhebbers. Ook de camping zelf is hier volledig op ingespeeld met haar wellnessfaciliteiten en een speciale ruimte om je ski’s en schoenen te drogen. Overnacht in een blokhut of zelfs een heus wijnvat voor de echte experience!

4. Tiny House Maasduinen - Noord-Limburg, Nederland 
De Tiny Houses mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want Droompark Maasduinen in Limburg is een prachtige plek om de winter door te brengen. Geniet van de wellnessfaciliteiten, het binnenzwembad en de luxe ingerichte Tiny Houses waar je helemaal tot rust kunt komen. Deze unieke huisjes zijn ideaal voor een romantische winter getaway!

5. Stro-iglo Hayema Heerd - Groningen, Nederland 
Ooit overnacht in een stro-iglo? Dat kan nu! Deze bijzondere iglo’s bevinden zich in het Hoge Noorden van Nederland, middenin het Groningse platteland. De iglo’s zijn gezellig en sfeervol ingericht en bedekt met stro, wat weer en wind volledig buiten houd tijdens de koude wintermaanden. Ook het bed van stro, de donzen dekbedden en het kleine kacheltje houden je goed warm. En door de glazen koepel in het dak kun je zelfs ‘s nachts de sterren bewonderen! Winterser dan dit kun je het niet hebben.

6. Boerenbed Hof Keppel - Schmallenberg, Duitsland  
Vlakbij wintersportplaatsen Winterberg en Willingen ligt Hof Keppel, in het prachtige natuurgebied van Schmallenberg. Je hoeft alleen je ski’s en skischoenen mee te nemen, want al het beddengoed en de complete inventaris is geregeld. In het houten vakantiehuisje, wat wordt verwarmd met kaarsen en olielampen, komt de gezellige sfeer je tegemoet. Berg je ski-uitrusting op in de speciale opbergruimte op de boerderij. Vanaf hier kun je perfect de pistes op!

7. Boomhuis Lodge - Schrems, Oostenrijk 
Wil je avontuurlijk overnachten in een prachtig gebied in Oostenrijk? Verblijf deze winter in een luxe boomhuis! Deze exlucieve boomhuizen zijn stijlvol en comfortabel ingericht. Warm op bij het knusse houtkacheltje na een lange winterwandeling. Dit is de ideale plek om even met z’n tweeën te genieten van de rust, de natuur en elkaar. 

8. Watervilla - Friesland, Nederland 
Gelegen in het merengebied ‘Wijde Ee’ in Friesland ligt deze prachtige, groots opgezette watervilla. Deze luxe ingerichte villa ligt midden op het water wat zorgt voor een wijds uitzicht. Ontspan in de sauna of bubbelbad. Het unieke is dat deze accommodatie alleen te bereiken is via het water. En met een beetje geluk kun je hier zelfs schaatsend naartoe! 

9. Slapen bij de Beren - Han-sur-Lesse, België 
Natuurliefhebbers opgelet! Bij Domaine des Grottes de Han kun je namelijk helemaal één worden met de natuur, door te logeren bij de beren! Beleef een uitzonderlijk weekend op een uniek natuurdomein en verblijf in de rustieke chalet die uitkijkt op de verblijfplaats van Willy en Marlène, de twee bruine beren. Ervaar het magische gevoel van geen auto’s, radio, tv, internet en enkel het geluid van vogels, wilde dieren en het ruisen van de bladeren.

10. Baumhaushotel Seemühle - Beieren, Duitsland 
Droomde je als kind al van slapen in een heuse boomhut? Laat die gekoesterde kinderwens uitkomen in de boomhut van Baumaushotel Seemühle! Met een wenteltrap naar boven loop je naar de hut tussen de eiken- en beukenbomen. Hier heb je een schitterend uitzicht op het Spessart natuurpark en de Waizenbach-vallei. Kom tot rust in de omgeving, de sauna, hottub en het nabijgelegen restaurant waar je uitgebreid kunt dineren.

11. 't Buitenland - Brabant, Nederland
Met een grote groep de winter doorkomen? Overnacht dan in het Brabentse 't Buitenland! Kom de authentieke sfeer proeven in een Finse kota of de houtkeet, waar je met een groep tot wel 12 personen kunt overnachten en een heus Fins dorpje creeërt! Vlakbij Breda, Safaripark Beekse Bergen, de Efteling en de natuurgebieden De Regte Heide en de Chaamse bossen zal je je niet snel vervelen deze winter. En met z'n allen gezellig opwarmen? Dat kan bij het sfeervolle houtkacheltje! 

12. Camping It Dreamlân - Friesland, Nederland 
Geniet van de weidse Friese natuur op camping It Dreamlân, waar je kunt overnachten in bijzondere ‘Trek in’ eco lodges. In de winter kun je hier volledig tot rust komen door de stilte van het Friese landschap, de waddenzee en het Nationaal Park Lauwersmeer. Uiteraard zijn de huisjes verwarmd en kun je ‘s avonds plaatsnemen in de overdekte vuurplaats met loungekussens. Zo kom je de winter wel door!