Accommodatie aanmelden

Glamping Drenthe

Ontdek het gevarieerde landschap van het oerhollandse Drenthe! Kilometerslange fietstochten en verdwalen van de bewoonde wereld. Overnacht in één van de luxe en comfortabele glampings. Drenthe is perfect voor je glamping vakantie!

Landen / regio's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glampings Drenthe

Lijkt het je wel wat om eens in een ‘Hidden House’ onder de grond te slapen? Neem dan ook dvd’s mee, want je beschikt over een eigen bioscoop! Binnenin is er in deze luxueuze plaggenhut in Uffelte niets meer te zien van de armoede van vroeger. Als je wakker wilt worden met een verstrekkend uitzicht, dan boek je een glamping Drenthe overnachting in bijvoorbeeld een Tipi bij West Side Ranch in Tiendeveen! Benieuwd naar de details? Bekijk dan ons aanbod van glampings in Drenthe.

Luxe kamperen op een glamping Drenthe

Door een gevarieerd landschap is er in Drenthe een grote diversiteit aan buitenactiviteiten te ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld kilometers lang fietsen door open vlaktes, omheind door bossen en slootjes. Voor een wandeling door schitterende heidevelden ga je naar het Dwingelderveld. Nationaal Park Dwingelderveld is een nat heidegebied met een oppervlakte van zo’n 4.000 hectare! Je vindt hier een ongestoorde horizon, waardoor je echt even helemaal weg bent van de bewoonde wereld. Veelzijdigheid is zeker te vinden in Drenthe. Hier luxe kamperen is dus ook een echte aanrader!

Voor een binnenactiviteit voor jong en oud kun je bijvoorbeeld terecht in het Drukkerijmuseum in Meppel. Je leert hier veel over het ontstaan van onze geschriften en hoe men de eerste boeken drukte. In Westerbork leren ze je dat de papierknipkunst echt niet zo oudbollig is als men denkt!

Bij Westerbork vind je tevens een minder leuke plek, maar zeker niet te missen; het herinneringscentrum van voormalig kamp Westerbork. Je leert hier over de gruwelijkheden die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog en beseft je des te meer in hoeveel vrijheid we nu leven. Om de dag positief af te sluiten kun je terecht in Hoogeveen, Assen, Emmen en Meppel voor een lekker drankje of om even lekker te winkelen.