Accommodatie aanmelden

Glamping Overijssel

Overijssel staat bekend om haar polders, beken en uitgestrekte heide- en boslandschappen. Ontdek de overweldigende natuur en ga op pad naar de Sallandse Heuvelrug. Ook historische steden Deventer, Zwolle en Kampen zijn zeker de moeite waard. Ontspan op één van de luxe glampings. Overijssel heeft alles wat je zoekt!

Landen / regio's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glampings Overijssel

Ook in Overijssel vind je de welbekende safaritenten. In het Twentse dorpje Lattrop, bijvoorbeeld, kijk je bij het opendoen van je tent tegen een kudde Brandrode Runderen aan. Ook hier ervaar je het ultieme buitenleven, terwijl je van alle gemakken voorzien bent. Benieuwd naar de andere glampings in Overijssel? Bekijk dan nu ons aanbod!

Luxe kamperen op een glamping in Overijssel

Op zoek naar een plezierige bestemming voor glamping? Overijssel is voor velen wellicht onbekend, maar ook hier is genoeg te beleven! De provincie staat bekend om haar polders, beken, riviertjes en meren en met de Sallandse Heuvelrug beschikt de provincie over een uitgestrekt heide- en boslandschap. In het oostelijk deel van Overijssel ligt de streek Twente.

Het is niet vreemd dat het Overijsselse Twente en de Gelderse Achterhoek vaak verward worden. Niet alleen liggen de streken tegen elkaar aan, maar met de vele oude kastelen, uitgestrekte weilanden, statige bossen en de nuchtere inwoners hebben beide regio’s vele gelijkenissen.

Meer westelijk gelegen in de provincie liggen langs de rivier de IJssel de historische steden Deventer, Zwolle en Kampen. Door hun gunstige ligging aan de rivier kon, tijdens de Middeleeuwen al, eenvoudig handel gedreven worden met andere Europese steden. Deze steden behoren dan ook tot de Hanzesteden; de steden die aangesloten waren bij het handelsverdrag ‘De Hanze’. Door dit verdrag kwamen de steden tot bloei. Om die reden vind je hier nog vele imposante gebouwen die uit de Middeleeuwen stammen. Ten noorden van Zwolle ligt het romantische Giethoorn. Niet voor niets wordt Giethoorn het Venetië van Nederland genoemd. Met zijn leuke grachtjes, bruggetjes en vele bootjes heeft het veel weg van deze romantische, Italiaanse stad. Zeker het bezoeken waard dus!

Er is genoeg te doen voor jong en oud in Overijssel. Glamping in deze prachtige provincie is dus bestemd voor iedereen!